CROWDFUNDING

Kerekesh Teatar prikuplja novac za izgradnju kulturnog centra u Varaždinu: Evo kako možete pomoći

Varaždin je grad kulture, a nema centar za kulturu, kulturni centar, dom kulture ni adekvatne dvorane

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

 Dino Mozek/

Kerekesh Teatar svake godine odigra najviše humanitarnih predstava za pomoć potrebitima diljem Hrvatske, a sad oni trebaju našu pomoć u izgradnji kulturnog centra koji će nakon 27 godina postati vlasništvo Grada Varaždina i ostati na korištenje našoj djeci, unucima i budućim generacijama. Evo kako možete pomoći…

"Posjetite stranicu www.kerekesh-teatar.hr na kojoj možete izvršiti donaciju te se detaljno informirati o cijeloj crowdfunding kampanji „BUDITE UZ NAS, GRADIMO ZA VAS“.

Odaberite neki od donacijskih paketa i Kerekesh Teatar će vam biti vječno zahvalan na vašoj velikodušnosti, a između ostalog počastit će vas ulaznicama za predstave u budućem kulturnom centru i vaše ime bit će trajno zapisano na zidu zahvale jer ste vi izgradili kulturni centar.

Varaždin je grad kulture, a nema centar za kulturu, kulturni centar, dom kulture ni adekvatne dvorane za izvedbene umjetnosti u kojima djeca i mladi svakodnevno mogu imati plesne, glazbene, likovne, dramske radionice i probe", poručuju iz Kerekesh Teatra.

image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Foto: Kerekesh Teatar/

Kerekesh Teatar je najproduktivnije putujuće kazalište u Hrvatskoj i nema vlastiti izvedbeni prostor, a za svako izvođenje predstave u Varaždinu plaća najam tako da je Kerekesh Teatar gost u svojem gradu.

Zato su i odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju „BUDITE UZ NAS, GRADIMO ZA VAS“ i zajedno s publikom i prijateljima izgraditi kulturni centar za sve generacije bez obzira na dob, struku ili interes, a svim vrtićima, školama i fakultetima na području grada Varaždina osigurati besplatno korištenje glavne dvorane kulturnog centra jedan dan godišnje.

Pravo građenja Gradu Varaždinu plaćaju godišnje 5.500,00 € i tako još 27 godina, a nakon toga kulturni centar postat će vlasništvo Grada Varaždina uz korištenje vašoj djeci, vašim unucima i svima koji dolaze u Varaždin. Imaju pravomoćnu građevinsku dozvolu i uz vašu pomoć gradnja kulturnog centra počela bi u veljači 2024. godine, a službeno otvorenje planirano je za veljaču 2025. godine.

image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Foto: Kerekesh Teatar/

Cilj ove kampanje jest skupiti 5.000.000 €, a investitori su spremni na dizanje bankovnog kredita, u slučaju da će biti potrebno podmiriti razliku za troškove izgradnje. Trenutno ne postoji ni jedan EU fond niti natječaj u najavi na koji bi se mogli javiti za izgradnju kulturnog centra, a već su dvije godine "bacili u vjetar" čekajući.

Kulturni centar imat će 450 sjedećih mjesta odnosno 1200 stajaćih mjesta u glavnoj dvorani, pozornicu od 80m2, muške i ženske garderobe, 120 sjedećih mjesta sa stolovima u maloj dvorani, pozornicu od 16m2 te mušku i žensku garderobu, dvije plesne dvorane od 80m2, glazbeni studio i prostoriju za glazbene probe, studio za snimanje i fotografiranje, urede za stalne korisnike, ured za logopeda, ured za psihologa, dvije spavaće sobe za gostujuće izvođače, soba za sastanke, prostorije za kostime, blagovaonu, spremište, blagajnu za prodaju ulaznica, ugostiteljski prostor na ulazu, ljetnu scenu koja prima jednak broj ljudi kao glavna dvorana i pozornica od 49m2, ljetni bar i healthy corner.

image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Foto: Kerekesh Teatar/

Ovim projektom Varaždin će dobiti multimedijalni centar u kojem će svakodnevno u vrhunskim uvjetima boraviti stotine djece i mladih, ali i posjetitelji svih generacija koji će uživati u plesnim, glazbenim, likovnim i dramskim programima, u nastupima poznatih izvođača i umjetnika, u kvalitetnim predavanjima te raznim festivalima i manifestacijama koje se već tradicionalno održavaju u Varaždinu, ali i novim projektima koji će obogatiti sadržaje i kulturu zajednice."

Ukoliko želite donirati veći iznos od ponuđenih donacijskih paketa, slobodno kontaktirate Kerekesh Teatar na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

"Bez vas nema nas, a nema ni kulturnog centra. POMOZITE NAM I DONIRAJTE ZA KULTURNI CENTAR - Kerekesh Teatar", poručuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44