PRVA VEČER

Kao i uvijek internet je gorio zbog Dore, evo najboljih komentara: ‘Što je ovo, Daft Punk iz kontejnera?!‘

Hrvatski izbor za pjesmu koja će nas predstavljati na Euroviziji pratio je cijeli svijet

Dora 2024.

 Screenshot/twitter/

Završila je prva polufinalna večer ovogodišnje Dore, a kao i uvijek, nije nedostajalo ni reakcija na društvenim mrežama.

Naime, hrvatski izbor za pjesmu koja će nas predstavljati na Euroviziji pratio je cijeli svijet, od samog početka, kada je voditeljica Maja Ciglenečki oduševila u bijeloj haljini.

image

Maja Ciglenečki

Boris Scitar/

Nakon prvotnog oduševljenja voditeljicom, krenuli su nastupi, a performans Noelle nazvali su "sasvim ok", no gitaru s prskalicama i plesačice nazvali su "pretjeranim".

Uslijedio je nastup Battifiacce i Roberta Ferlina koji je šokirao brojne gledatelje, a neki su ga nazvali lošim na vrlo inovativne načine.

Maska misterioznog Mishe nije mu pomogla pri prolasku dalje, a njegov su izgled usporedili s "koronavirusom" te slavnim Daft Punkom, ali iz "kontejnera".

Nadalje, gledatelji su komentirati neinovativnost i neoriginalnost pojedinih natjecatelja koji su se očigledno oslanjali na neke otprije poznate hitove i njihove izvodače.

Kao što smo to primijetili i ranije, pjesma benda Pavela neodoljivo podsjeća na uspješnice ABBA-e, a i Twitterašima to nije promaklo.

Kroz večer, u više se navrata hashtagom #Dora2024 protezala riječ "cringe", odnosno, "susramlje". Kritizirala se i publika i organizacija.

Nisu ostale pošteđene ni vokalne sposobnosti večerašnjih izvođača.

Dodatno, neki su pratitelji Dore čak i kompilirali neke od vokalnih promašaja.

Ponovni dolazak Leta 3 na pozornicu posebice je obradovao pratitelje Eurosonga diljem svijeta, a iznenadila ih je i pojava Severine koje se sjećaju s Eurovizije 2007. godine.

Podosta komentara zaredalo se i na račun eugena.

Vinko Ćemeraš pridobio je simpatije publike, a pohvalili su i njegov glas.

Nekim su izvođačima zamjerili i modne kombinacije.

Iako su mnogi primijetili da je Saša Lozar ironično pristupio svom performansu, nije izbjegao komentare.

Kako se večerašnji show približavao kraju, tako su gledatelji bili više nemilosrdni, a očigledno je da je svi čekaju sutrašnje polufinale i nastup favorita, Baby Lasagne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:10