PRANONO CETINSKI

‘Kad dođe praunuče na ljeto, unuka Christiana i njegovu Njemicu Ninu čekamo u Istri‘

Ponosni Mirko Cetinski otkrio nam je da je djevojka njegovog unuka djevojka po struci medicinska sestra
Mirko Cetinski
 Srecko Niketic/Cropix

Nakon što je najstariji sin Tonyja Cetinskog otkrio obitelji i svojim prijateljima da će postati otac, vijest se s oduševljenjem proširila Rovinjem. Naime, Mirko Cetinski (73), Christianov djed i otac Tonyja Cetinskog, rekao nam je da je to njemu i njegovoj supruzi Vinki nešto najljepše što su čuli u posljednjih petnaest godina.

- Više ne znam je li Christian, koji živi u Berlinu, prvo sretnu vijest javio meni ili svojem ocu, ali reći ću vam da smo oduševljeni. Odmah sam mu izgovorio sve najljepše želje i sada je najbitnije da beba bude zdrava, a čim malo stasa, čekamo ih u Istri - presretan govori Mirko, koji otkriva da je termin porođaja idealan jer bi novorođenče na svijet trebalo doći ovog ljeta.

image
Mateo, Mirko i Toni Cetinski u Rovinju
Goran Sebelic/cropix

- Kažu da ljudi između 60. i 80. godine života proživljavaju novu mladost, a meni se čini da se sada to događa i nama - kaže.

Glazbena legenda uskoro će postati pradjed, a Tony će biti djed, pa će ove slatke titule biti još jedan povod da padne pjesma na rovinjskom trgiću, gdje se redovito okupljaju prijatelji Mirka Cetinskog.

- U društvu nas je redovito sedam, osam. Sve stari prijatelji. Ove sumorne dane zbog koronavirusa i zabrane okupljanja kratimo druženjem na distanci. Pjesma nas opušta, a posljednjih smo godina postali prava atrakcija jer izvodimo ribarske pjesme na starorovinjskom dijalektu. One se pjevaju izvorno jednoglasno, odnosno dvoglasno, dok ostali prate instrumente. Veseli me i proljeće, vjerujem da će ozračje biti puno ljepše - priča nam Cetinski te otkriva da je nedavno pristao snimiti duet "Iskrica od života" s Mladenkom, mladom glazbenicom iz Dajle nedaleko od Novigrada.

image
Toni Cetinski i njegov sin
Facebook: Toni Cetinski

Pjesma mu se, kaže, svidjela, a presudilo je što ima i sadržajan tekst.

I dok Mirko i njegova obitelj uživaju u smiraju Rovinja, na kraju razgovora ponovno se vraća na unuka i kaže kako je ponosan na njega i zbog činjenice što je Christian odličan student, a uz obaveze na fakultetu i radi.

image
Toni Cetinski
Darko Tomas/Cropix

- Njegova djevojka Nina je Njemica, a kako je po struci medicinska sestra, nije joj nimalo lako raditi s bolesnicima u vrijeme pandemije korone. Medicinari uistinu nose velik teret - ističe poznati glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:48