UKLJUČIO I DJEDA

Jure Brkljača zaplovio na 128 godina staroj gajeti pa poručio: ‘Velika mi je čast što sam otpjevao nasljeđe Rajka Dujmića‘

Pjesma ‘Umrit u postole‘ je životna, a njena poruka je da život treba živjeti punim plućima, kaže glazbenik

Jure Brkljača

 Croatia Records/

Velika mi je čast što sam otpjevao pjesmu koju je u nasljeđe ostavio Rajko Dujmić jer ga smatram jednim od najvećih skladatelja ikad, kao i Nenada Ninčevića koji je napisao stihove za pjesmu ‘Umrit u postole‘ na Rajkovu glazbu. Također sam sretan što će se ova skladba naći na zadnjem Rajkovom albumu s njegovim neobjavljenim pjesmama - kaže Jure Brkljača, koji će uz Ninu Badrić, Borisa Novkovića, Nedu Ukraden, Jasnu Zlokić, Indiru Levak, Matiju Cveka biti među glazbenicima koji su otpjevali posljednje pjesme Rajka Dujmića što ih je skladatelj, koji nas je napustio prije četiri godine, snimio u demo verziji.

- Pjesma ‘Umrit u postole‘ je životna, a njena poruka je da život treba živjeti punim plućima. Upravo zato prema mojoj ideji u video spotu za ‘Umrit u postole‘ glumi i moj dida koji ima 90 godina i koji je slikar. U spotu je naslikao sliku koja će zauvijek krasiti moj dom, tako da i pjesma i spot za mene imaju sentimentalnu vrijednost, jer je ova skladba na ovaj način povezala veličine kojima se divim i glazbeno i privatno - govori Jure, koji je za potrebe spota, što ga je režirao Hrvoje Banić, plovio na 128 godina staroj gajeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 11:59