UVIJEK KREATIVNA

Josipa Lisac pjesmom opisala stanje na domaćoj glazbenoj sceni: ‘Ne volimo sebe, niti svoje. Urušili smo sve. Pali smo‘

U Pressingu N1 televizije sinoć je na pitanje Ilije Jandrića kakvo je stanje na današnjoj glazbenoj sceni odgovorila - pjesmom

Josipa Lisac

 Biljana Gaurina /Cropix

Josipa Lisac koja obilježava 50. obljetnicu objave svog prvog albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi‘ u Pressingu N1 televizije sinoć je na pitanje voditelja Ilije Jandrića kakvo je stanje na današnjoj glazbenoj sceni odgovorila - pjesmom.

- Sinoć sam slušala Azru. Energičan rock koncert iz ’81 godine. Istovremeno mi se javila snažna sjeta. Ta rock energija ju nije mogla otjerati. Sve tužnija sam postajala. Osjetila sam i vidjela ogroman prazan prostor. Brisani prostor. Osjetila sam zbunjujuću energiju straha. Tihi žamor, vapaj. Riječi sam razaznala. Dođite! Uđite! Mi smo ovdje sami, usamljeni. Volimo kad nam netko dođe. Teško nam je. Frustracije su ogromne, agresija je permanentna. Svi snovi o lijepom, o svjetlu, su nestali. Mrak je nepodnošljiv. Gladni smo. Ne volimo sebe, niti svoje. Ne stvaramo svoje. Ne mislimo na svoje. Podcjenjujemo sebe i svoje. Duh je nestao. Um se poremetio. Urušilo se sve. Urušili smo sve. Pali smo. Teško ćemo ustati. Teško. Dođite! Uđite! Donesite nam… - kazala je Josipa u pjesmi što ju je sama napisala potaknuta trenutačnim stanjem u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:49