NAPRAVILI SHOW

Javio se bend kojeg su Hrvati zasuli eurima: ‘Sviramo po cijeloj EU, ali ovo je bila gaža života!‘

Nismo išli zaraditi pa nismo ni brojali eure, nego smo svratili s turneje da se zabavimo i podržimo naše, kažu Dukati
 Ante Cizmic/Cropix

Rotterdam je u nedjelju gorio uoči finalnog dvoboja Hrvatske i Španjolske, a navodno je više od 30 tisuća hrvatskih navijača bodrilo Vatrene na utakmicama u Nizozemskoj.

Ne čudi stoga ni ideja Dukata, poznatog tamburaškog sastava iz Širokog Brijega da se pridruže kockastom moru na ulicama grada koji su im svirali, pjevali, podizali atmosferu i pritom dobro zaradili.

Video njihove svirke dok ih navijači kite eurima kojih su im pune bile harmonike i tambure u nedjelju je postao viralni hit. Sami Dukati su ga objavili na svom Facebook profilu, a na njemu se vidi kako zajedno s navijačima pjevaju Bulićevu ‘Moja Hercegovina‘.

image
Ante Cizmic/Cropix

Tamburaše koji su tako postali glavna atrakcija dana uhvatili smo preko telefona. Jeste li dobro zaradili, pitamo ih odmah.

- Iskreno, nismo ni gledali koliko smo zaradili. Nismo se time vodili kad smo dolazili, zezali smo se i došli podržati naše, kažu nam. Od pjesama koje su najviše od njih naručivali su ‘Lijepa li si‘, ‘Inati se Slavonijo‘ i ‘Poljubi zemlju‘, nabrajaju momci dan kasnije.

image
Ante Cizmic/Cropix

Otkud uopće oni u Rotterdamu? Momci otkrivaju kako su bili na turneji, jer osim u Hrvatskoj i Bosni sviraju po cijeloj Europskoj Uniji, pa im je bilo logično da svrate i u Nizozemsku i podrže hrvatsku reprezentaciju.

- Svirali smo i petak i subotu na gažama, a onda smo otišli među navijače, kažu. I da, potvrđuju, ovo im je vrlo vjerojatno- najbolja gaža u životu.

Dukati inače sviraju i koncerte i po svadbama, ali izdaju i svoje albume. Izdavač im je Croatia Records, a lani u svibnju izdali su svoj novi album ‘Hercegovka vodi kolo sada‘ za koji su im pjesme pisali Branimir Mikić, Branimir Jovanovac, Hrvoje Bogutovac, Milena Ludajić, Robert Drinovac, Bože Zovko, Tomislav Jakobović i Alen Lemešević.

image

Tamburaški sastav "Dukat"i iz Širokog Brijega

/Instagram/dukati_ts

Tamburaški sastav ‘‘Dukati‘‘ osnovan je 2003. godine, a aktualni članovi su: Bože Zovko - Bole (vokal i kontra), Mirko Zovko - Mićo (bas/berda), Dinko Soldo (Bubnjevi), Robert Drinovac (harmonika) i Martin Spajić (prim).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:36