DEMANTI

Ispravak članka ‘Pukla ljubav! Krenula priča da je nakon 10 godina prekinuo slavni hrvatski celebrity par: ‘Baš mi je ovo nepristojno!‘‘

Povodom članka koji je 22. kolovoza 2023. objavljujemo zahtjev Vlahe Arbulića i Tatjane Dragović za objavom ispravka netočnih informacija

Vlaho Arbulić i Tatjana Dragović

 Instagram/

Povodom članka koji je 22. kolovoza 2023. pod naslovom ‘Pukla ljubav! Krenula priča da je nakon 10 godina prekinuo slavni hrvatski celebrity par: ‘Baš mi je ovo nepristojno!‘‘ objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo zahtjev Vlahe Arbulića i Tatjane Dragović za objavom ispravka netočnih informacija.

‘Zahtjev za ispravak netočnih informacija

Na temelju odredbi članaka 40., 41., 42. Zakona o medijima, a sve u roku određenom člankom 40. st. 2. ZM-a, podnositelj I. Vlaho Arbulić i II. Tatjana Dragović podnose ovaj zahtjev za ispravkom netočnih informacija objavljenih na online portalu Jutarnji list (www.jutarnji.hr), dana 22. kolovoza 2023. godine, u 21:16 sati, u tekstu naslova i podnaslova: "KRAJ ILI TRAČ? Pukla ljubav! Krenula priča da je nakon 10 godina prekinuo slavni hrvatski celebrity par: ‘Baš mi je ovo nepristojno!‘ I dok Tatjana ljeto provodi u Istri, Arbulić se nalazi u rodnim Konavlima‘, a u kojem tekstu, kao i u samom naslovu i podnaslovu, je izneseno više netočnih činjenica u odnosu na privatni život podnositelja.

Tako su netočne činjenične tvrdnje iznesene u tekstu, kako slijedi:

- Pukla ljubav! (...) nakon 10 godina prekinuo slavni hrvatski celebrity par (...),

- (...) nakon deset godina veze u kojoj su dobili devetogodišnju kćer Luce - više nisu zajedno,

- Vlaho i Tatjana razdvojeni još od petog mjeseca,

- (...) ali da je ljubav pukla, tvrdi izvor Slobodne - gotova je stvar!.

Da su iznesene činjenice netočne jasno proizlazi iz toga što je I. podnositelj već izričito i potvrdio da se radi o dezinformacijama, odnosno netočnim činjenicama o privatnom životu podnositelja.

Točna činjenica je da u odnosu podnositelja nije došlo ni do kakve promjene, niti je na bilo koji način promijenjen status njihove veze, zbog čega gore istaknute činjenice, a kako su navedene u spornom tekstu od 22.08.2023. godine, ne odgovaraju istini, odnosno nisu točne.

Slijedom svega navedenog, podnositelji zahtijevaju da se sukladno čl. 41. Zakona o medijima objavi ispravak netočnih informacija na istom mjestu gdje su objavljene i to odmah po primitku ovog zahtjeva.

U potpisu: Vlaho Arbulić, zastupan po odvjetniku Danijelu Papaku.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:37