FILIP PINTAR

ISPOVIJEST VODOINSTALATERA KOJI JE POHARAO DOMAĆE TOP LISTE Mlada glazbena senzacija: 'Toplo mi je oko srca i zbog mlade dame i zbog uspjeha pjesme'

 

Pred talentiranim 20-godišnjim Zagrepčaninom Filipom Pintarom zasigurno stoji zvjezdana glazbena karijera, a prva pjesma “Ti si dar s neba” koju je objavio pod vlastitim imenom i prezimenom, i čiji je autor glazbe i stihova, već tri tjedna ne silazi s Top 40 ljestvice najboljih singlova. Za pjesmu ga je, kaže, inspirirala jedna posebna djevojka.

- ‘Ti si dar s neba’ napisao sam za jednu posebnu mladu damu kojom sam zaluđen. O kome se radi, ostavio bih za sebe, ali rezultati su vidljivi, pa mi je toplo oko srca i zbog mlade dame, ali i zbog uspjeha pjesme - priznaje Filip, koji je u glazbene vode ušao pod pseudonimom Fitscho i tako se publici predstavio kroz tri singla. Debitantski singl bio mu je duet s Malekom ‘Poželim’, pjesma ‘Izgubljen bez nje’ nastala je u suradnji s bendom Nibru, nakon čega je objavio samostalni singl ‘Mislim na nas’.

Glazbom se “zarazio” kad je od roditelja za 13. rođendan dobio gitaru.

- Bio sam zaluđen sportom pa sam uporno ignorirao glazbu. No, kad sam na poklon dobio gitaru, prijatelj mi je pokazao akorde, pa sam poradio na vokalu, a kad sam nastupio pred prijateljima shvatio sam da je glazba put kojim bih volio ići. Zato sam odlučio ozbiljno krenuti tim smjerom i završio sam master class kod Jacquesa Houdeka da usavršim vokal, jer nisam imao nikakvog prethodnog glazbenog obrazovanja - priznaje Filip, inače po zanimanju vodoinstalater.

Njegov talent je, svakako neupitan, jer dosad je sve svoje pjesme napisao sam. Ipak, ne bi imao ništa protiv da otpjeva neku lijepu pjesmu drugog autora. A što se tiče prvog albuma, publika će, kaže, još pričekati do tog trena, jer Filip bi se volio predstaviti polako, singl po singl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 22:32