NIJE ZNALA

Ida Prester javno odgovorila na prozivke: ‘Za Matanića sam čula tek nakon što smo snimili naslovnicu‘

Ida Prester poručila je kritičarima da nikada nije ništa radila s Daliborom Matanićem

Dalibor Matanić i Ida Prester

 Biljana Blivajs/Cropix

Glazbenica i voditeljica Ida Prester nedavno je komentirala skandal vezan uz redatelja Dalibora Matanića, koji je priznao da je seksualno uznemiravao mlade kolegice i poručio da se prijavio na liječenje. Ida se u listopadu 2023. s Matanićem pojavila na naslovnici Glorije uz naslov "Skupa protiv nasilja nad ženama".

- Nisam iz filmskog svijeta, s Matanićem nisam nikad poslovno surađivala. U zadnje vrijeme sam ga najviše sretala s Helenom, fenomenalnom, duhovitom i dragom ženom. Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije jer sam u to vrijeme pripremala kampanju Štit. Matanić je također bio odabir redakcije - znamo ga kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Tim je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je baš teška situacija i za njih, rekla je Prester prije nekoliko dana za Jutarnji.

image

Dalibor Matanić i Ida Prester na naslovnici Glorije

Gloria/

Nju su nakon toga u komentarima prozvale neke žene koje su ustvrdile da je znala za priču o zlostavljanju, a ona im je odgovorila da je za tu priču čula tek nakon završetka snimanja.

- Nisam znala. Zašto bih ga pokrivala da sam znala? Nikad nisam NIŠTA radila s Matanićem, nije bio ni u mom ‘Štitu‘. Čula sam priču tek nakon snimljene naslovnice i to od prijatelja fotografa koji je bio s njim na setovima. I onda se sve krenulo odmotavati. Naravno da je i meni sad grozno, napisala je u komentaru.

image

Komentar Ide Prester o Daliboru Mataniću

Screenshot Facebook/

O ovom je skandalu prije nekoliko dana komentar dalo i uredništvo Glorije, a možete ga pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:30