PERIŠA ČAKARUN ZA JUTARNJI

HRT-ova urednica o Vlahovu: ‘Samo oni koji ne znaju što je ratno izvještavanje mogu se ismijavati‘

Petra Vlahova ismijavali su jer su blizu njega bile dvije žene koje opušteno stoje dok on izvještava u pozi nekoga po kome padaju bombe

Katarina Periša Čakarun

 HRT

Nakon reportaže iz izraelskog Tel Aviva, odakle se HRT-ov novinar i voditelj Petar Vlahov javio u Dnevnik 2 izvještavajući s poda i s otkopčanim zelenim šljemom na glavi, vrlo brzo je postao predmet šala na društvenim mrežama. Naime, reportera su ismijavali jer su se u njegovoj pozadini mogle vidjeti dvije žene koje opušteno stoje pored automobila i tipkaju po mobitelu, dok je Vlahov bio u pozi nekoga po kome padaju bombe. Uz to, pali su i komentari da na sebi nije imao plavu pancirku s natpisom PRESS, uobičajenu za novinare u ratnim zonama, kao i plavi šljem.

image

Petar Vlahov iz Izraela

Screenshot/HRT

O čitavoj situaciji pitali smo za komentar urednicu Informativnog medijskog servisa HTV-a Katarinu Perišu Čakarun, koja je kategorički stala u obranu Vlahova.

- To su zlonamjerni komentari. To je potpuno neznanje i nerazumijevanje stvarne situacije. Samo oni koji ne znaju šta je ratno područje, izvještavanje iz zone rata, mogu se ismijavati. Situacija nije nimalo smiješna. Naš tim koji čine Petar Vlahov, snimatelj Stjepan Kotarski i tehničar Stjepan Beti su iskusni profesionalci i HTV je ponosan na njih. Čak i u tom trenutku, kada je oglašena zračna opasnost i kad su morali izaći iz automobila i leći na cestu, oni su radili svoj posao, izvještavali s mjesta događaja. U stalnoj smo komunikaciji, nekoliko puta dnevno, jer mi je od svega najvažnije da su dobro i da se s tog izuzetno teškog i opasnog terena vrate živi i zdravi - istaknula je Periša Čakarun.

Također se osvrnula i na zaštitnu opremu koja je potaknula ismijavanje.

- Naravno da sa sobom imaju svu potrebnu zaštitnu opremu, u tom trenutku oni su procijenili da im pancirke ne trebaju i ostavili su ih u automobilu. Petar Vlahov je izuzetan reporter, za takve terene važna je hrabrost i lako je iz udobnosti svog doma komentirati bilo šta, međutim komentirati čovjeka koji je u ratnoj zoni, ismijavati novinara koji izvještava iz ratne zone je potpuno nerazumijevanje stvarne situacije - smatra urednica IMS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 03:04