SINIŠA ŠKARICA

Hrabar pothvat jednog od začetnika hrvatske rock glazbe: ‘Teško je opisati ovakav užitak‘

Legendarni glazbeni urednik, glazbenik i producent otvorio je ovogodišnju sezonu kupanja i u moru proveo oko tri minute

Siniša Škarica

 Privatna arhiva

Nisam sam mjerio temperaturu mora, ali domaći ribari su je izmjerili tu u blizini - riječ je o moru uz jugozapadnu obalu Korčule, na potezu između Triporte i Karbuna - i kažu da je temperatura mora od 12 do 13 stupnjeva - raportira Siniša Škarica (76) koji je otvorio ovogodišnju sezonu kupanja.

Jedan od začetnika hrvatske rock glazbe, legendarni glazbeni urednik, glazbenik i producent u moru je u ponedjeljak proveo oko tri minute.

image

Siniša Škarica u moru

Privatna arhiva

- Za prvo kupanje koje sam nazvao 'Pozdrav proljeću' sasvim dovoljno - kaže Škarica, koji je fotografije svog prvog kupanja podijelio i na društvenim mrežama, zgranuvši zimogrozne. No, Škarici, kojeg nazivaju i živućom glazbenom enciklopedijom, kupanje van sezone nije iznimka nego pravilo.

image

Prvo proljetno kupanje

Privatna arhiva

- Moja sezona kupanja posljednjih godina se protegla od travnja do prosinca. Prošle godine zadnje kupanje bilo je točno 21. prosinca, dakle na prvi dan zime, a čini mi se da je more tada bilo toplije nego ovog tjedna. Najniža temperatura, ako je vjerovati ribarima, a i mojem boravku u moru, upravo je ova izmjerena u ponedjeljak, dakle prvog dana proljeća. Kupao sam se ja i 2. siječnja ove godine ali mislim da je onda temperatura mora bila ipak nešto viša: oko 15 stupnjeva - kaže Škarica, koji dodaje da je teško opisati ovaj užitak nekome tko to još nije probao.

image

Siniša Škarica

Privatna arhiva

- Kupati se u ovako čistom, kristalno čistom moru, izvan onih ljetnih gužvi na velikim plažama teško je usporedivo zadovoljstvo. Uz to, ja bih rekao kako je kupanje u moru u bilo koje doba godine privilegij za one koji to prakticiraju. Čim češće tim bolje. A što se tiče kupanja tijekom zime i proljeća, moguće je da ono još i dodatno čeliči organizam. U svakom slučaju toplo preporučam - ističe Siniša Škarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:05