NOVA KARIJERA?

Hana Hegedušić ponovno je uskočila u novu ulogu, no ovog puta ne radi se o glumi...

Kći je glazbenih legendi, a svoj je talent već dokazala i zapaženim nastupima u televizijskom prijenosu
Glumica Hana Hegedušić
 Neja Markicevic/Cropix

Hana Hegedušić (45) ostvarila je novu suradnju. No ne glumačku, već glazbenu. I to jazz. Poznata glumica, čiji su roditelji glazbenici Ksenija Erker i Hrvoje Hegedušić, ovaj put udružila je snagu sa sekstetom Vedrana Peharde i snimila pjesmu "Swinging with the stars". Iako je pjesma prvotno zamišljena kao instrumental, na nagovor Vedranova brata Ariana Peharde, koji je ujedno zaslužan za tekst, ova glazbena priča obogaćena je ženskim vokalom Hane Hegedušić.

- Do suradnje je došlo vrlo jednostavno: Vedran mi se javio, poslao je pjesmu 'Swinging with the stars', poslušala sam je i moram priznati da mi se odmah svidjela. Snimili smo je, a dalje je krenulo sve samo od sebe. Nadam se i vjerujem da će se svidjeti i vama te da ćete uživati - rekla je Hana koja je i u prošlosti rado spajala svoje dvije velike ljubavi: glumu i glazbu.

Glumica poznata po ulogama u filmovima "Pjevajte nešto ljubavno", "Blagajnica hoće ići na more" i "Koko i duhovi" te rolama u televizijskim serijama "Bumerang", "Bitange i princeze" i "Stipe u gostima" oduvijek je voljela glumiti, pjevati i plesati, tako da se na pozornici okušala i u mjuziklima.

image
CROPIX

Dosad je nastupila u četiri mjuzikla, a za ulogu Velme Kelly, u svom prvom mjuziklu 2004., dobila je Nagradu hrvatskog glumišta. Uz to, godinama djeluje i u Kajtebriga sastavu koji njeguje različite stilove glazbe te na repertoaru ima obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, songova iz mjuzikala te autorskih skladbi članova ansambla.

image
Neja Markicevic/Cropix

Da joj je glazba u krvi, kći glazbenih legendi prije pet godina pokazala je i zapaženim nastupima u showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:27