ERIK THE RED

Goran Višnjić glumit će u novoj sezoni popularne Netflixove dramske serije

Utjelovit će lik Erika Crvenog (Erik the Red), legendarnog vikinškog oca Leifa Erikssona i Freydis Eriksdotter

Goran Višnjić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Hrvatski glumac Goran Višnjić pridružit će se glumačkoj ekipi Netflixove serije 'Vikinzi: Valhalla'. Debitirajući u trećoj sezoni, Višnjić će utjeloviti lik Erika Crvenog (Erik the Red), legendarnog vikinškog oca Leifa Erikssona i Freydis Eriksdotter koji živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj, prenosi Deadline.

Netflixovi 'Vikinzi: Valhalla', koje je stvorio Jeb Stuart kao nastavak 'Vikinga' Michaela Hirsta, objavljeni su u veljači te su se ubrzo popeli na ljestvicu 'Top 10 po gledanosti'.

Drama počinje početkom 11. stoljeća te opisuje avanture nekih od najpoznatijih Vikinga koji su ikada živjeli - Leifa Erikssona, Freydis Eriksdotter, Haralda Hardrada te nomadskog kralja Williama Osvajača.

Glumačku postavu čine Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes i Caroline Henderson.

Popularni hrvatski glumac s holivudskom karijerom najpoznatiji je po ulogama u filmovima i serijama poput 'Hitna služba', 'Extant', 'Red Widow', 'Timeless', a nedavno je viđen u više epizoda serije 'The Boys' i 'This Is Us'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:01