ZLATNI STUDIO 2022.

Gibonni: ‘Važno mi je da se u ovim vremenima kada je sve tako važno i fatalno, čuje bilo publike‘

Gibonni za nagradu Zlatni Studio ima dvije glazbene nominacije - onu za najboljeg pjevača i pjesmu godine

Gibonni

 Ivana Nobilo/Cropix

Zlatan Stipišić Gibonni nakon poduže diskografske stanke objavio je novi album "U po ure" i ponovno uspio privući pozornost kritike, publike. O njegovim se pjesmama govori. Za nagradu Zlatni Studio ima dvije glazbene nominacije - onu za najboljeg pjevača i pjesmu godine. A on je na sebi svojstven način pojasnio kako doživljava nominacije za najveću medijsku nagradu u zemlji.

- Pokušat ću se osvrnuti na Arsenove riječi, kada je riječ o nagradama. U sjećanju mi je ostalo kada bi rekao: "to nisu nagrade, već priznanja". Naime, Arsen je želio reći da se nagrade dodjeljuju u materijalnom obliku, a priznanja su ona koja daju status. A ja ću se nadovezati da nakon što mi je objavljen album "U po" ure", u ovim pandemijskim vremenima, neizmjerno sam ponosan što imam takvu publiku, jer u vrtlogu svega što se događa, od narušenog zdravlja ljudi, Koridora 5C, Pelješkog mosta i tisuću drugih informacija, prepoznata je emocija u pjesmama koje su poput male ispovijedi.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Živim dan za danom, uz neku dobru volju, i mislim da je trenutno to jedino bitno.

Ovrnuvši se na predstojeće blagdane, Gibonni će reći kako bez obzira na ova teška vremena koja su zadesila glazbenike, on za božićne blagdane nikada nije želio svirati. A sada se to poklopilo i sa situacijom, kada velike produkcije, poput njegove, nemaju prikladnih uvjeta za druženja s publikom.

- Badnjak i Božić za mene je spokoj, za razliku od Nove godine, kad mi nikada nije smetala galama i cika. Naprotiv, lijepo je uživati u proslavama, reći će. Svirke su u ovoj godini koja je skoro pa iza nas, malo krenule, pa ponovno stale. Ja nisam pesimist, no sve se razvuklo duže nego što sam mislio da će cjelokupna situacija trajati.

image

Zlatan Stipišić Gibonni

Vedran Peteh/Cropix

Gibonni pojašnjava kako je tijekom godina naučio što je u interesu glazbe a što nije, te kako situacije dobro zna razlučiti.

- Naravno da mi svako iskreno priznanje, nagrada znači i da vrijedi. Ali ima i druga strana priče, u pojedinim situacijama kada me se zove na neke događaje isključivo iz nekih osobnih interesa, kako bi svojim klijentima prodali ime. U takvim situacijama ne želim sudjelovati.

O pjesmama uglednog splitskog glazbenika se govori, pa će iskreno u razgovoru nadodati kako je svaki kompliment u ovom sveokupnom kaosu koji vlada još vredniji.

- Teško je ljudima u moru svih informacija koje su bitne u ovim vremenima skrenuti pozornost na pjesmu. Zato mi je izuzetno lijepo slušati pozitivne kritike i da se u ovim vremenima kada je sve tako važno i fatalno, čuje bilo publike, da se čuju emocije i osjećaji nakon što se preslušaju pjesme s novog albuma. Vrijedan je to kompliment za jednog autora i izvođača. Beskrajno sam im zahvalan na tom strpljenju i vremenu - rekao je Gibonni.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:56