ZLATNI STUDIO 2022.

Franka Batelić: ‘Štreberica sam, u koroni planiram završiti Pravni fakultet‘

Franka Batelić nominirana je za Zlatni studio u kategoriji najbolje pjevačice

Franka

 Berislava Picek/ Cropix

Franka Batelić (28) lani je u ožujku oduševila svojim dijelom izvedbe "Moje domovine" na dodjeli nagrada Zlatni Studio, a ove je godine još jednom nominirana za ovu prestižnu nagradu u kategoriji najbolje pjevačice.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

"Nagrade i nominacije su uvijek ogromni poticaj i vjetar u leđa za dalje. Nema ništa ljepše nego znati da je netko prepoznao tvoj trud i rad. I zato hvala svakome tko je dao ili će dati glas za mene, a moj tim i ja ćemo zahvaliti najbolje kako znamo - novim projektima", rekla nam je pjevačica, koja je početkom prošle godine rodila sina Viktora. Ova godina za nju i supruga Vedrana Ćorluku završava najljepše moguće jer su se nedavno uselili u svoj zagrebački novi dom. Budući da je naš nogometni reprezentativac u Rusiji živio devet godina, nakon rođenja sina odlučio je vratiti se kući za stalno.

"Vedran je tu i napokon imamo priliku biti svi zajedno kao obitelj. I moram priznati da svi uživamo", iskrena je Franka. Par se prije tri godine vjenčao u Istri nakon šest godina veze, a nedugo nakon prve godišnjice braka objavili su da čekaju sina.

Prije nekoliko mjeseci tročlana obitelj uselila se u svoju novu vilu na Britanskom trgu, koju su počeli graditi lani. Vila vrijedna 15 milijuna kuna ima tri etaže, podzemnu garažu za tri automobila, kao i vanjsko parkiralište. Kuća se prostire na 1553 četvorna metra i nedaleko je od doma bivšeg premijera Ive Sanadera.

Upoznali su se na Zrću, a na početku ljubavi par je održavao vezu na daljinu. Tada 21-godišnja glazbenica u Hrvatsku je stigla nakon završetka školovanja na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu. Smiješila joj se inozemna karijera, no ona se ipak odlučila vratiti ovdje i nastaviti graditi glazbenu karijeru.

Rastanci su im sve teže padali pa su njezini odlasci u rusku prijestolnicu postali sve učestaliji. Kako bi se lakše prilagodila životu u Moskvi, pjevačica je s vremenom naučila pisati ćirilicu i progovorila ruski. Zbog Ćorluke je zavoljela i nogomet, a baš kao što je i on nju podupirao u glazbenoj karijeri, tako je i ona njega često bodrila s tribina. Često su putovali zbog nogometa, a i rijetke slobodne trenutke najradije su provodili na putovanjima.

Franka se uz veliku podršku supruga, mame i svekrve ove godine vratila poslu punom parom iako joj je, kaže, Viktor na prvome mjestu u svakom trenutku.

image

Franka

Berislava Picek/Cropix

Još prije ljeta imala je skoro gotov album, ali je s timom odlučila pričekati proljeće za njegovo puštanje. "Pjesme su snimljene, ali uz album spremamo jedan zanimljiv projekt kojem se jako veselim. Jedva čekam podijeliti detalje s vama kad bude vrijeme", tajnovita je.

Ove godine je zbog covid-situacije sve s koncertima bilo drugačije nego ranije, ali Franka se ne žali. Ona je tijekom cijele pandemije radila, spremala nove materijale, stvarala nove zvukove.

"Naravno, ništa, baš ništa se ne može mjeriti s tim osjećajem povezanosti s publikom na koncertima. Ja sam zaljubljena u svoj posao zbog pozornice, tog osjećaja koji mi pruža sinergija s publikom, tako da je cijeli ovaj period kad je koncerata manje težak svim glazbenicima i scenskim umjetnicima. Ali ovo je vrijeme za stvaranje, za reinventanje. I isto tako znam da svi jedva čekamo da se ponovno družimo i guramo u prvim redovima koncerata najdražih bendova, pjevača, pjevačica", govori Franka, koja je našla vremena i za povratak studiju.

"Napokon privodim kraju Pravni fakultet u Zagrebu. Viktorovo rođenje i pandemija su malo usporili stvari, ali evo, sada će štreber u meni stisnuti", kaže nam kroz smijeh.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:16