SRCE VATRENO

FOTO: ZAKLADA 'VATRENO SRCE' TIJEKOM DONATORSKE VEČERI PRIKUPILA VIŠE OD POLA MILIJUNA KUNA ZA DJECU Vatreni su bili najveće zvijezde na svečanosti

 
Maja Šuput, Giuliano
 Ronald Goršić / CROPIX

Sa svima prepoznatljivom neslužbenom nogometnom himnom Zaprešić boysa "Igraj moja Hrvatska", večeras je započela Donatorska večer Zaklade Vatreno srce izravnim prijenosom iz zagrebačkog hotela Westin koju su gledatelji mogli pratiti na Drugom programu HTV-a.

U nešto više od sat i pol glazbeno-scenskog spektakla u kojem su, naravno, najveće zvijezde bili naši nogometni reprezentativci koji su, kao i druge poznate osobe, podržali akciju, i javljali se u call centru - prikupljeno je više od pola milijuna kuna. Tijekom večerašnje akcije primljeno je ukupno 80.250 poziva kako bi pomogli ovogodišnju akciju čiji će cjelokupni prikupljeni iznos biti doniran Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida, te za akciju Korak u život.

Večer su svojim nastupima začinili Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Marija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić. Najveću gužvu izazvali su "vatreni" pa su tako čak i naša poznata estradna imena prikupljala autograme slavnih nogometaša i koristila priliku da snime zajednički selfie.

Među njima je bila najaktivnija Indira Levak koja je za sina svoje prijateljice prikupila popriličan broj potpisa na nogometnoj lopti koju je imala sa sobom. Dulje se zadržala u razgovoru s Marcelom Brozovićem, baš kao i Nina Badrić s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Tin Jedvaj, jedan od naših reprezentativaca, na upit je li mu teža ova utakmica koju je noćas odigrao ili bilo koja druga na travnatom terenu, kazao je kako mu je ova daleko teža. Objasnio je kako su ovakve večeri, kad treba pomoći djeci, za sve njih vrlo emotivne, a posebno za njegove suigrače, koji imaju tu sreću da su već roditelji.

Kako Tin Jedvaj tako i Milan Badalj, napomenuli su kako im ovakve akcije daju dodatnu snagu i napune ih emocijama za predstojeće utakmice.

- Naravno da smo osjetljivi, još više kad su u pitanju djeca koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb ili su u još većem problemu od toga. Naša humana i moralna obaveza je da im pomognemo. Nisam, poput mojih kolega, primio neki vrlo emotivan poziv, no bila je jedna gospođa koja je nazvala dvaput i oba puta dobila - mene. Loša sreća, našalio se uvijek skromni Badelj koji je prije nešto više od godinu dana postao prvi put otac.

- Naravno da ste u ovakvim situacijama još osjetljiviji kad postanate roditelj. Ne prođe ni sekunda da ne pomisliš na svoje. A kakav sam roditelj? Iz svoje subjetivne perspektive rekao bih da sam dobar, a za onu objektivnu trebate pitati moju suprugu Martinu, rekao je Badelj.

- Maksimalno sam uključen u presvlačenje i dizanje (...), a posljednji sam se put naspavao prije godinu i pol, dakle prije svjetskog prvenstva u Rusiji, rekao je Badalj koji je, inače, svog sina Jona Davidea nazvao po tragično preminulom katpetanu Fiorentine.

U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su Luka Modrić, Zlatko Dalić te ugledni liječnici Josip Paladino, Boris Nemec i Zoran Bahtijarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:33