UŽIVA S HIERROM

Fani Stipković progovorila o vezi s nogometašem: ‘Sudbina nas je spojila...‘

‘Sudbina nas je natjerala da se povežemo, počnemo razgovarati i na kraju provodimo vrijeme upoznavajući jedno drugo‘ - govori

Fernando Hierro i Fani Stipković

 Instagram

Novinarka, voditeljica i bivša manekenka Fani Stipković tijekom nedavnoga intervjua za španjolski Vanitatis progovorila je o karijeri, privatnom životu, ali i o vezi s bivšom španjolskom nogometnom zvijezdom Fernandom Hierrom.

Stipković, koja smatra kako je važno slijediti svoje snove, oduvijek je znala da je stvorena za novinarstvo.

- Inspiriraju me priče ljudi, njihove biografije, postignuća i bilo mi je fascinantno ulaziti u te teme, priča novinarka za Vanitatis.

- Mislim da sam tako mlada, toliko puta intervjuirana, već iz svoga iskustva znala što mi kod novinara stvara nelagodu, kakva me energija zatvara, a što me otvara, objašnjava.

Za intervju se priprema najmanje tjedan dana, a također ističe kako novinar također treba biti i svojevrsni ‘psiholog‘, tvrdeći da ako sa svojim intervjuom neće napraviti bar malu promjenu u životu čitatelja ili gledatelja, nema razloga za njega.

Rođena na Korčuli, Stipković je kao manekenka otkrivena sa 17 godina. Roditelji su je poslali na fakultet u Zagreb gdje se preselila sa svojim bratom.

image

Fani Stipković

Instagram

- Moji su roditelji vrlo tradicionalni i bili su vrlo strogi u vezi mog obrazovanja. Tako sam cijelo vrijeme provela učeći, baveći se sportom i plešući u plesnoj grupi u slobodno vrijeme. Budući da sam imala nastupe u kazalištu, tamo me je vidio agent iz manekenske agencije, ali su ga roditelji odbili, govori ona.

- Studirala sam novinarstvo, a u slobodno vrijeme radila kao manekenka. Htjela sam se osamostaliti vrlo mlada i to sam i postigla, naporno radeći. Provela sam 7 do 8 godina radeći kao manekenka u Hrvatskoj i radila sam bookinge po cijelom svijetu, dodaje.

- Jedno od mjesta gdje sam živjela nekoliko mjeseci bio je Madrid, kada sam imala 22 godine. Tada sam se zaljubila u Španjolsku, kaže Stipković koja je tamo upoznala nogometaša Fernanda Hierra.

image

Fernando Hierro i Fani Stipković

Instagram/ Screenshot

- Upoznala sam ga na humanitarnoj utakmici na Wanda Metropolitanu u prosincu 2019. Za njemačku televiziju prenosila sam utakmicu zvijezda španjolske momčadi protiv svjetskih zvijezda. Zatim sam morala napraviti reportažu sa svim sudionicima i organizacijom. Sudbina nas je natjerala da se povežemo, počnemo razgovarati i na kraju provodimo vrijeme upoznavajući jedno drugo, prisjeća se novinarka koja je vezu s nogometašem potvrdila početkom godine.

Kada se radi o kvalitetama njezina partnera, Stipković ističe kako Hierro ima izrazito veliko srce, puno razmišlja o drugima, ne razmišljajući često o sebi te da je kao osoba kompletan, skroman, dobar i jednostavan.

Što se tiče njene karijere manekenke i novinarke, Stipković se ipak odlučila za novinarstvo s obzirom na to da je manekenska karijera vrlo kratka, kako tvrdi, tako da je novinarstvo uvijek bio prioritet.

- Ujutro sam studirala i odrađivala novinarsku praksu, a popodne sam ponekad avionom išla na dva dana raditi u London ili bih šetala modnim pistama u Hrvatskoj ili u svijetu, govori.

Budući da je bila dvaput izabrana za najljepšu novinarku na svijetu, Fani je komentirala na koji način je njezin izgled utjecao na njenu novinarsku karijeru.

- Tjelesni aspekt vjerojatno pomaže u nekim situacijama, ali to ne ide samo po sebi, treba ga pratiti obrazovanje, inteligencija, karizma, priprema i mnoge druge stvari, objašnjava.

Stipković koja se svakodnevno bavi tjelesnom aktivnošću poput odlaska u teretanu, dizanja utega, odlaska na pilates i jogom, kaže kroz smijeh kako joj ‘Fernandno govori da je poput vojnika‘.

Ali ono što je najvažnije kod ove novinarke je to što svom profesionalnom radu dodaje dobrotvorni aspekt za koji malo tko zna.

- Trenutno pripremam kampanju za Anar. Patim kada vidim djecu i adolescente nezaštićene i kako žive u situacijama koje nisu odabrali, kad vidim zlostavljanja i uznemiravanja, govori Stipković, ne zaboravljajući svoju najveću želju koja ju je pratila sve ove godine.

- Moje najveće postignuće je naučiti biti sretna i ne povrijediti nikoga, zaključuje novinarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:16