POSLJEDNJI POZDRAVI

Estradu uzdrmala vijest o Kasandrinu odlasku: ‘Bila je spremna za povratak na scenu, planirali smo novi album...‘

Vijest o smrti nekadašnje zvijezde CRO dance scene šokirala je njezine kolege, ali i publiku

Zoran Škugor, Kasandra i Nikita

 Facebook/screenshot Youtube

Vijest o smrti nekadašnje zvijezde CRO dance scene, Davorke Ručević Kasandre, zatekla je i šokirala mnoge njezine kolege, kao i obožavatelje.

- Cijelo vrijeme sam se nadala da je 'fake news', da će se Kasandra, s kojom sam se povremeno čula, javiti i da ćemo se skupa smijati lošoj šali. No istodobno sam nekako osjećala duboko u sebi da se ne radi o šali - kaže Nikolina Ivošević Nikita, koja je s prijateljicom i kolegicom Kasandrom ostala prijateljica i godinama nakon što su zajedno žarile i palile Cro Dance scenom.

- Čim sam čula lošu vijest pokušala sam nazvati i Kasandru i njezinu mamu, ali ni jedna ni druga nisu mi se javljale na mobitel - govori Nikita i nastavlja: - Rastužio me odlazak moje prijateljice. Javnost će je pamtiti po njenom sjajnom vokalu i mnogim lijepim pjesmama koje je pjevala, a meni će ostati praznina u duši jer sam svjesna da je otišla dobra, plemenita i nesebična osoba.

- Ja sam bez teksta. Sve ono najljepše što možete o nekome napisati, to napišite o Kasandri - kaže Vladimir Mihaljek Miha, legendarni zagrebački menadžer koji je tijekom svoje bogate karijere radio s grupom Time, Bijelim dugmetom, Parnim Valjkom i mnogim drugim rock sastavima, a onda je početkom 90-tih osmislio Cro Dance scenu u kojoj je jedna od predvodnica bila i Kasandra.

- Ona je uvijek bila i ostala posebna. Jedinstvena, unikatna pjevačica, specifične boje glasa koja je znala izabrati pjesmu. Na vrhuncu slave povukla se sa scene, a premda je u više prilika govorila da razmišlja o povratku, to se, nažalost, nije ostvarilo - govori Mihaljek kojem je Kasandra 2007. godine, nakon što se godinama nije pojavljivala u javnosti, došla čestitati rođendan na njegovu feštu.

- Teško mi je sad reći po čemu ću je sve pamtiti. Jer, pamtit ću je po svemu. Doista je bila jedinstvena - ističe menadžer.

Bila je sredina '90-ih kada je Borivoj Vincetić počeo raditi s Kasandrom. Poznati menadžer Vladimir Mihaljek Miha upravljao je tada Cro Dance scenom i odredio da Vincetić koji je bio glazbeni producent Ivane Banfić, Kasandri koja je surađivala s Mirom Buljanom postane izvršni producent.

- U naredne tri godine provodili smo dane i noći zajedno. Vozio sam je na gaže, vraćao nazad kući, brinuo se oko svega potrebnog. Išli smo od nemila do nedraga, po svim mjestima gdje nas je Mihaljek slao i jako smo se sprijateljili. Nikada između nas ničeg nije bilo, da se razumijemo. Kasandra je bila silno "opaljena" osoba, ono 300 posto. Voljela je obuti te svoje štikle s petom od 12 centimetara, a već i bez njih bila je daleko viša od mene, a ovako i od većine drugih muškaraca. Osjećala se valjda tako dominantnom, a jednom prilikom rekla mi je da se za nikoga ne može vezati (u smislu ljubavi op.a.). Ono što je važno znati za Kasandru jest da je bila silno "opaljena" osoba, ono 300 posto. Bila je to i za ondašnji sustav vrijednosti, ali i u odnosu na ovaj današnji, a pored toga nevjerojatno, ali stvarno nevjerojatno dobra osoba, to je bilo baš nevjerojatno - govori nam Borivoj Vincetić.

Pitamo ga i za Kasandrino povlačenje sa scene koje je oduvijek bilo obavijeno velom tajne. No on nam objašnjava kako je to bio prirodan razvoj situacije kada je pod pritiskom drugih glazbenih struja dance u Hrvatskoj istisnut. Neke pjevačice i pjevači su se snašli i uspjeli zaplivati u novim glazbenim ili pak posve drugim profesionalnim vodama. Kasandra se povukla. U godinama koje slijede ostali su u kontaktu, ali uglavnom preko društvenih mreža. Tu i tamo poslali bi si poruku, komentirali nešto i tako u tom jednom uskom krugu ljudi s kojom je Kasandra komunicirala.

- Kada sam čuo da se spominje da je umrla, nadao sam se da je fake news. No nije bio. I baš mi je teško. Ovo je stvarno grozno - kazao je Vincetić.

Vijest o njezinoj smrti komentirao je i estradni menadžer Zoran Škugor.

- Radili smo planove o novom albumu. Čuli smo se redovito, bila je puna elana... Bila je spremna na povratak na scenu, a onda je s pojavom korone sve stalo - kaže Zoran Škugor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:03