MATE BULIĆ

Emotivna ispovijest ‘Kralja dijaspore‘ o najtežim danima u životu: ‘Šest mjeseci nisam stao na noge, ničega se ne sjećam‘

Iako je počeo intezivno vježbati za koncerte, priznaje da do potpunog oporavka treba još vremena

Mate Bulić

 

 Sasa Buric/Cropix

Mate Bulić je nakon dvije godine dao prvi intervju, piše Dnevnik.hr. Iza njega je teško životno razdoblje, kojeg se, kaže, nerado prisjeća. Nakon turneje 2020. godine, zarazio se koronavirusom, a oporavak traje i dan-danas.

‘Bože moj, nakon skoro dvije godine, točnije godinu i 9 mjeseci - jesam li ja taj koji je bio prije te korone? Kad mi kažu da šest mjeseci uopće nisam na noge stao, svi su mi rekli, posebno moja obitelj koja je bila uz mene, moja žena koja mi je bila desna ruka, ona mi je pričala, ali ja se ne sjećam ništa. Pitali su pamtim li ja išta iz tog dijela - ja sam samo rekao, ružne snove koje sam tada imao‘, kaže Mate.

Za njegov su oporavak, kaže, bili najzaslužniji liječnici, ali i supruga, uz kćerke koje su uvijek bile uz njega. Dok je bio bez svijesti, unuci su mu davali snage za borbu.

‘Posebna snaga su mi bili njih dvojica. Kad mi je žena rekla kad sam bio u komi i kad su mi spominjali njih, da su mi suze polazile, malo sam emotivan, ali to je tako. Čovjek ne može doći i reći da mi je to snaga, ali bila mi je snaga, unuci su svakom od nas tko je djed i baka na prvom mjestu i to ja tako gledam‘, kaže Mate.

Pjevač trenutačno piše autobigrafiju, no borbu protiv covida nije spreman uvrstiti u knjigu, iako mu mnogi to sugeriraju.

‘Teško je pričati o tome i čitavoj situaciji. Ako počnem pričati, moram im reći kako je bilo. To mi sad u ovom trenutku nije... Što može biti za pola godine - ne znam. Tih šest mjeseci, neću reći kome, ni onog perioda za koji nisam znao je li istina ili nije. Jedan segment toga je kad je moja supruga došla pa rekla da su je nazvali telefonom: ‘Ej je si li čula da je Mate Bulić umro?‘ Kaže ona: ‘Kako je umro ako je pričao sa mnom?‘ ‘Ne, ne, meni su rekli iz Splita, jedan čovjek mi je rekao da je umro, tako da znaš‘, priča Mate.

Veseli ga da mu je Bog dao drugu životnu šansu. Morao je malo usporiti tempo, ali pjesme se ne želi odreći jer bez glazbe, kaže, nema ni njega.

‘Neku večer kad sam ja rekao mojim momcima - idemo dečki na probu. Oni su rekli - Molim? Rekao sam da idemo probati. Sastali smo se i onda smo zamislili da držim jedan mini koncert, ja ću pjevati punim kapacitetom, a vidjet ćemo koliko mogu izdržati. Oni su bili oduševljeni. 17 pjesama sam otpjevao što je za početak super. Ja se nadam da ću ove godine biti totalno top‘, kaže Mate.

Sljedeća prilika će biti u Matinoj rodnoj Blatnici jer je 8. kolovoza organiziran tradicionalni 10. koncert Blatničke note dobrote.

‘Ovu godinu specijalno spremamo na neki način jedan poseban program i emocija je druge vrste. Mi smo dosta toga humanitarnog napravili i dosta pomogli ljudima i to ćemo i dalje raditi. To nam daje jednu veliku snagu, ne samo meni nego svima‘, priča Mate.

Na pozornici u Blatnicama okupit će se brojni Matinih prijatelji, no Marko Perković Thompson zbog obiteljske situacije ipak neće moći doći.

‘Bilo je sve spremno i Marko Perković Thompson, ne vjerujem, cijela Hrvatska javnost zna, nažalost, što se dogodilo s mojim malim kumčetom. Ja se nadam u dragog Boga da će to biti opet dobro i, na kraju krajeva, on je ipak kao kum čvrst. Evo i Bog je nekako i mene ostavio. Mladen Grdović, Dražen Zečić, Jole, Grupa Dalmatino, Alen Nižetić, Šima Jovanovac i ovih mojih 25 kolega koji su iza‘, kaže Mate za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:09