SIMPATIČNI VODITELJ

Duško Ćurlić novu godinu dočekao u krevetu zbog bolesti: ‘Bilo je gadno, ali novogodišnji čaj malo sam ‘podebljao‘‘

Duško Ćurlić ušao je u finale Zlatnog Studija, a otkriva zašto ga zovu ‘gospodin Glas‘, što sluša, koja je formula za Eurosong...

Duško Ćurlić

 Cropix

Novu godinu Duško Ćurlić proveo je u krevetu. Čovjeka koji je prema sudu čitatelja Jutarnjeg lista među tri najbolja televizijska voditelja u zemlji, shrvala je viroza.

- I to ona gadna, kakve već sada vladaju. Ali nije ni čudno, s obzirom na to da sam imao jako puno posla, s mnoštvom ljudi i u studiju i na lokacijama na kojima smo snimali. Jednostavno, organizam je dao znak da se stane na kočnicu i tako sam Novu 2023. godinu dočekao u krevetu. Naravno, novogodišnji čaj malo sam ‘podebljao‘. Svima od srca želim neke bolje dane, ostvarenje želja i snova. Jer nikad ne treba prestati sanjati i željeti, a blagdansko vrijeme uvijek je pravi trenutak za to - kaže Duško kojeg pitamo sjeća li se svog najluđeg novogodišnjeg dočeka.

Glasajte za finaliste u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Zapravo i ne. Slavili smo tada tri dana i nismo bili sigurni koji je dan (smijeh), je li Nova stigla ili još nije... Ali sad govorimo o dalekim danima mladosti kad zaista nismo razmišljali o danu poslije, samo smo se željeli zabaviti i opustiti, to su bili idealni dani i noći. Trebalo je malo za tulum, a dobio si jako puno da te drži sljedećih nekoliko mjeseci. Lijepe uspomene definitivno, pogotovo iz današnje perspektive ‘odraslih‘ dočeka kad se nešto, kao, mora. Majko mila, kakvi su to bili tulumi, uh…. - prisjeća se veliki zaljubljenik u glazbu koji je pokazao da pjevati može i voli i u "Zvijezde pjevaju" i u "A strani", ali i kao gost klape Rišpet u pjesmi "Kada ljubav dvije duše spoji", a Pero Kozomara, skladatelj pjesme, tada je istaknuo da Duško ima fantastičnu boju glasa. No, kakvu glazbu voli "gospodin Glas"?

image

Duško Ćurlić

Matija Djanjesic/Cropix

- ‘Od Bacha do sevdaha‘, sve, ako ima mrvu nečega što me neće natjerati da se ne osjećam dobro. Jer znate, glazba je zbilja plemeniti dio naših života i samo moramo biti otvoreni i pustiti je k sebi - ističe Duško koji je u "Groznici subotnje večeri", HTV-ovoj novogodišnjoj emisiji, pokazao i da sjajno pleše. Gdje je brusio plesne korake?

- Ma daleko je to od ozbiljnog plesa, ali srce je tu i nemam problem plesati javno, taman to i ne bilo nešto. Osam sezona vodio sam HTV-ov ‘Ples sa zvijezdama‘ i zaista se nagledao vrhunskih plesača i plesačica tako da se ne usudim reći da nešto znam. Ali, u nekim trenucima čovjek se jednostavno pusti i to je to. Inače, novogodišnji je program jako teško raditi, zbog očekivanja i različitih ukusa koje je nemoguće zadovoljiti, ali drago mi je da je ove godine većina gledatelja zaista pozitivno reagirala na ono što smo snimili - kaže dugogodišnji eurovizijski komentator kojeg pitamo da nam oda formulu uspjeha na Eurosongu.

image

Duško Ćurlić

Tom Dubravec/ Cropix

- Treba imati pjesmu, imati priču, stajati iza nje i vjerovati u nju. Možete vi uzeti i platiti najjače producente, tekstopisce, koreografe, ali ako ne vjerujete u to što u te tri minute predstavljate na toj pozornici, uzalud vam sve. Na osnovi dobre priče gradi se i sve ostalo; PR, komunikacija s publikom, medijima, digitalni svemir... Vremena se brzinski mijenjaju i nose neka svoja pravila, ali osnova uvijek ostaje ista: imate li pjesmu i priču oko nje ili nemate. Nadam se da ćemo uskoro imati takvu priču za predstavljanje na pozornici Eurosonga - priželjkuje Duško koji u novoj 2023. godini svima želi zdravlja, mira i mrvu sreće.

- Ako nema tog faktora sreće, sve pada u vodu. I zato neka vam je svima zdrava, mirna i sretna ova godina koja nam je ušla u živote i mi u njezine dane i noći - poručuje televizijski voditelj koji ne krije koliko mu znači prolazak u drugi krug Zlatnog Studija.

- Znači mi to puno, naravno. Konkurencija u ovoj kategoriji zaista je bila, a i još je iznimno jaka. To su ljudi, uglavnom moji prijatelji, koji rade svoj posao na iznimnoj razini i zaista mi je čast što su čitatelji Jutarnjeg lista odlučili da idem u najuži izbor. Svoj posao pokušavam raditi maksimalno, bez ‘fige u džepu‘, bez obzira na okolnosti i drago mi je da to publika prepoznaje, jer na kraju kad sve zbrojiš i oduzmeš, tu smo i radimo zbog publike i nas samih i naše ljubavi prema ovom ‘neuhvatljivom‘ poslu - zaključio je Duško.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:06