TIŠINA, SNIMA SE!

Duga Resa danas vrvi glumcima, pala je prva klapa Matanićeve serije ‘Područje bez signala‘

Snimanje će trajati 48 dana u Hrvatskoj, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu
Redatelj Dalibor Matanić, ”Područje bez signala”
 
 HRT

Snimanje nove HRT-ove dramske serije „Područje bez signala“, čiji je scenarij nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića, počelo je danas u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin.

Ovu šestodijelnu seriju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snima produkcijska kuća „Kinorama“, režiju potpisuje Dalibor Matanić, dok je kreatorica i producentica serije Ankica Jurić Tilić.

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić), koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja.

image
Redatelj Dalibor Matarnić, "Područje bez signala"
HRT

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.

U glavnim ulogama su Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi.

image
Na setu serije "Područje bez signala"
HRT

- Ja glumim direktora Nikolu Dizdara koji je kupio jednu staru tvornicu turbina i ponovno pokreće proizvodnju od koje cijelo to izmišljeno mjesto Nuštin živi. Riječ je o dramskoj seriji s dosta humornih elemenata, bit će dakle i lijepo, ali i tužno - rekao je Krešimir Mikić, dodajući kako serija jako dobro progovara o našoj stvarnosti.

image
Glumac Krešimir Mikić na setu seriej "Područje bez signala"
HRT

Na setu u Dugoj Resi bio je i glumac Izudin Bajrović, koji u seriji tumači ulogu bivšeg glavnog inženjera tvornice.

- Vrlo zanimljiva uloga, on je čovjek s poviješću, ima tešku prošlost iza sebe, u jednom trenutku malo živne jer pomisli da će sve opet biti dobro kao što je bilo, i onda mu se tu negdje život i završi - rekao je Bajrović. Dodaje i kako je scenarij sjajan, a likovi izvrsno napisani.

image
Glumac Izudin Bajrović, "Područje bez signala"
HRT

Producentica serije Ankica Jurić Tilić najavila je kako će snimanje trajati 48 dana u Hrvatskoj, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.

image
Producentica Ankića Jurić Tilić, "Područje bez signala"
HRT

- Serija će se premijerno prikazati na HRT-u koji nam je glavni partner, u jesen 2021., a nadamo se plasirati ju i na svjetsko tržište. Imamo izvrsnu ekipu, još bolje glumce. Imamo šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti svake od tih epizoda - rekla je Tilić.

Otkriva kako je serija smještena u današnje vrijeme i govori o nekom entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje im stoje na putu.

image
Serija "Područje bez signala"
HRT

Snimanje će se nastaviti na lokacijama u Karlovcu, Ličkom Osiku, Gračacu i Zagrebu do početka prosinca, a emitiranje se očekuje u jesenskoj shemi HRT-a iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 03:21