ZBOG RATA

Drama na izboru za Miss svijeta, predstavnica Rusije: ‘Cure su me izbjegavale, a dobila sam i prijetnje zbog podrijetla‘

Anna Linnikova implicirala je da je se ‘izbjegava‘ zbog trenutačnog sukoba između Ukrajine i Rusije

Anna Linnikova i Viktoria Apanasenko

 Profimedia

Miss Rusije tvrdi da je natjecanje za Miss Universe bilo "vrlo teško za nju" i da "i dalje prima prijetnje" od ukrajinskih korisnika društvenih mreža zbog sudjelovanja na tom natjecanju, piše Insider.

image

Anna Linnikova

Josh Brasted/Getty Images/Profimedia/Josh Brasted/getty Images/profimedia

U intervjuu za Evening Moscow objavljenom u utorak, Miss Rusije Anna Linnikova rekla je da se "suočila s kontinuiranim nizom uvreda i prijetnji" tijekom natjecanja te da se čak suočila i s "negativnim komentarima dugogodišnjih poznanika iz Ukrajine". Iako nije posebno spomenula rat između Rusije i Ukrajine tijekom svog intervjua za spomenuti list, Linnikova je implicirala da je se "izbjegava" zbog trenutačnog sukoba između navedenih zemalja.

image

Anna Linnikova

Vyacheslav Prokofyev/Willwest News/Profimedia/Vyacheslav Prokofyev/willwest News/profimedia

- I mnogi drugi su me izbjegavali i klonili me se samo zato što znaju za moje podrijetlo - objasnila je i dodala da su djevojke iz Ukrajine i Švicarske jednostavno bježale od nje "kao od vatre". Nadalje je rekla da je "šteta" što Miss Ukrajine Viktoria Apanasenko nije htjela razgovarati s njom jer je Ruskinja.

image

Viktoria Apanasenko

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

- Pokušala sam uspostaviti neku vrstu kontakta, ali svi su napori bili uzaludni. Svi su vidjeli Viktorijino ponašanje, no to je njezin izbor i ja to ne zamjeram - rekla je. No, Apanasenko je ranije razgovarala s Daily Beastom o tome kako joj je teško natjecati se uz Linnikovu, rekavši za gore spomenuti portal da joj je Linnikova "prišla samo za selfie".

image

Viktoria Apanasenko

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

- Do zadnjeg trenutka sam se nadala da će mi Miss Rusije prići i ispričati se, ali ona mi je prišla samo da napravi selfie u, kako ja barem smatram, propagandne svrhe - rekla je Apanesenko za Daily Beast. Navodno, Miss Rusije nije rekla ni riječ o ratu.

- Više sam nego zahvalna organizaciji Miss Universe na njihovoj podršci, ali nisam sigurna da su organizatori razumjeli kakav je osjećaj za mene stajati i biti nasmijana na istoj pozornici s Miss Rusije koja je nosila crvenu haljinu, haljinu boje krvi - rekla je Apanasenko za Daily Beast, govoreći o kostimu Linnikove koji je nazvan “Kruna Ruskog Carstva”.

image

Anna Linnikova

Josh Brasted/Getty Images/Profimedia/Josh Brasted/getty Images/profimedia

Doduše, kostim ukrajinske misice dizajniran je tako da izgleda kao arkanđel Mihael, koji je poznat kao zaštitnik. Pričajući za Insider, Apanasenko je rekla da je osmislila koncept kostima dok je gledala rat u Ukrajini, a izrađivan je tijekom četiri mjeseca s ograničenim zalihama materijala i pod svjetlom svijeća.

Podsjetimo, 71. po redu izbor za Miss svijeta održan je u New Orleansu u Louisiani, a finalno natjecanje održano je 14. siječnja. Pobjedu je odnijela R‘Bonney Gabriel, koja je predstavljala SAD, a pobijedila je na natjecanju usprkos tome što se suočila s optužbama za namještanje pri pobjedi na izboru za Miss SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:29