U PLANINI

Doris Pinčić Guberović tri dana bez tuša i WC-a, veselila se juhici: ‘Najviše mi nedostaju moja djeca‘

Doris je s dvjema Slavonkama prelazila Premužićevu stazu na Velebitu pred kamerama HRT-a

Doris Pinčić

 Darko Tomas/Cropix

Glumica i voditeljica Doris Pinčić Guberović (35) sudjelovala je u dokumentarnoj seriji HRT-a „Planine”. U tri dana Doris je prelazila 57 kilometara dugu Premužićevu stazu na Velebitu s dvjema Slavonkama. Novinarka Mirjam Jukić i umirovljena vojnikinja Vera Ivezić bile su joj društvo, a obje žive više od 20 godina s multiplom sklerozom. Voditeljica je trenutno na porodiljnom, a ovaj serijal je sniman prije.

Doris je inače ljubiteljica planinarenja koje je podsjeća na život.

„Penjem se na brdo i često je teško, nije lako. I baš to teško - podsjeća na život. Ideš gore i htio bi odustati, ali kad uspiješ, kad dođeš do vrha shvatiš da je to cijeli život u malom. To je za mene planina. I zato joj se vraćam uvijek i iznova”, rekla je Doris na početku emisije.

@hrvatska_radiotelevizija Snimanje u prirodi nije uvijek lako. 😅 👉 Ne propustite prvu epizodu nove dokumentarne serije Planine, u kojoj nas Doris Pinčić Guberović, vodi na najpoznatiju velebitsku stazu. 🏔️ Večeras u 20:40 na Prvom 💙 #Planine #hrvatskaradiotelevizija #velebit #planinarenje #hrvatska #fyp ♬ original sound - HRT

Hodale su po teškim uvjetima, nekad i po deset sati u komadu, a hranu su nosile u ruksacima. Čim bi pala noć, smjestile bi se u sklonište ili planinarski dom. Nisu čak imale ni WC.

"Za kraj dana ću napraviti jednu juhicu da si ugrijem i dušu, a ne samo tijelo. Jer kad ti ta bura uđe u kosti, prodre ti do zadnje stanice. Tako da ćemo se ugrijati s jednom juhicom, a i ovo je dobar trenutak da pokažemo što znači planinariti i što znači kad te planina ogoli. Bez ičega ovdje imamo sve. Ništa nam ne fali, zapravo imamo sve”, kazala je Doris, pa objasnila kako joj ipak nešto fali. Priznala je kako joj od svega najviše joj nedostaju djeca.

image

‘Planine‘ - Doris Pinčić Guberović i ekipa

Hrt/

Podsjećamo, Doris je prije mjesec dana rodila svoje treće dijete, kćer, i to samo jedan dan nakon što je navršila 35 godina.

U studenom prošle godine udala se za menadžera Davora Guberovića (46) u Zagrebu. Upravo ljubav prema planinarenju spojila je voditeljicu i njezina supruga. Šuškanja o njihovoj vezi započela su kada su se uspeli zajedno na Kilimanjaro u veljači 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 05:27