NIKA ANTOLOS

DOMAĆA PJEVAČICA PROŽIVLJAVA NAJTEŽE TRENUTKE S prijateljima podijelila tešku dijagnozu: 'Prvi šut terapije primila. A sada On nastupa'

 
 Instagram

Pjevačica Nika Antolos (29), članica nekadašnjeg ženskog benda Feminem s kojim nas je 2010. predstavljala na izboru za pjesmu Eurovizije, s prijateljima i obožavateljima je na Instagramu podijelila vrlo osoban i prilično potresan detalj iz života.

Naime, kako nam je i sama potvrdila, s online je zajednicom ovih dana podijelila da joj je nakon više odlazaka u bolnicu, ispitivanja i pretraga dijagnosticirana multipla skleroza.

U subotu je objavila kratki video iz bolnice uz koji je napisala: ‘Punkcija obavljena, multipla sad ziher potvrđena. Prvi šut terapije primila. A sada On nastupa.’

Uskoro je napisala opširniju objavu u kojoj se zahvalila osoblju KBC Sestre Milosrdnice, u Vinogradskoj u Zagrebu, liječnicima, sestrama i drugima.

Prije samo dva mjeseca Nika je za IN magazin progovorila o poljuljanom braku. Nju je prije osam godina ljubav odvela u Rusiju kad se udala za Alekseja Rubana s kojim ima kćer Siennu. S obitelji se prije tri godine vratila u Hrvatsku, no da nešto ne štima, počelo se šuškati nedavno kad je s Instagrama maknula njegovo prezime i uklonila fotografije.

- Trenutačno smo još uvijek zajedno, a dalje što će biti, tko zna. To ćemo samo nas dvoje odlučiti, ali Aleksej je Siennin otac i to je broj jedan. Sve drugo je manje bitno. Treba raditi, treba se čupati jer brak nije uvijek divan i krasan, nije sve savršeno - rekla je Nika pred kojom je još jedna velika bitka za zdravlje.

Prije dva mjeseca nije ni slutila što je čeka. Zbog brige o djetetu Nika se odmaknula od pjevačke karijere, no zato se posvetila novoj - pisanju poezije koju zasad objavljuje samo na društvenim mrežama. Nada se izdavanju knjige jednog dana.

Multipla skleroza je kronična upalna i degenerativna bolest središnjeg živčanog sustava, a oštećenja mogu zahvatiti mozak i kralježničku moždinu. MS oštećuje mijelinske ovojnice koje prenose impulse između živčanih stanica, a na tim mjestima nastaju ožiljci koji se nazivaju skleroza, plak ili lezija. Takvi ožiljci uzrokuju raznovrsne simptome, a kako bolest uzima maha, tjelesne funkcije se mogu pogoršati. S obzirom da bolest nema nikakav ‘obrazac’, tijek bolesti teško je predvidjeti.

Pjevačica Anđa Marić (41) već se šest godina bori s istom dijagnozom. Kako je nedavno rekla, posebno je veseli činjenica da je u posljednje četiri godine stupanj invaliditeta uspjela smanjiti sa sedam na tri. Ona se nikad nije ustručavala govoriti o MS-u kako bi ukazala na sve probleme s kojima se u sustavu, ali i psihički susreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:08