SUZANA NIKOLIĆ

Domaća glumica javila se iz Šangaja: ‘Smijemo izaći van samo na testiranje, ni psa ne smijem prošetati‘

Zbog osam tisuća oboljelih od korone, kineski velegrad potpuno zatvoren, tko krši pravila prijeti mu zatvor

Suzana Nikolić

 Instagram

Hrvatska glumica Suzana Nikolić, koja posljednje tri godine živi i radi u Šangaju, našla se usred iznimno strogog lockdowna u tom najvećem kineskom gradu.

Kako je Nikolić koja predaje na najprestižnijoj glumačkoj akademiji u Kini ispričala za RTL Danas, stanovnici Šangaja već nekoliko dana ne smiju nigdje otići osim na - testiranje. Ništa ne radi, avioni ne slijeću u Šangaj, nitko ne smije napustiti grad, a te mjere su uvedene jer taj grad od 26 milijuna stanovnika broji oko osam tisuća novoobljelih od korone, što je za njih rekordno.

image

Suzana Nikolić

Boris Kovacev/Cropix

"Tko god je pozitivan dolazi se po njega, odvode tu osobu u centralnu karantenu koja je jedno ogromno mjesto, ogromna hala u kojoj je trenutno svih tih oko 8200 ljudi smješteno na nekakvim vojničkim krevetima", opisuje situaciju Nikolić. Stanovništvo ne smije iz svog doma ni do ljekarne, ni do dućana, pa onome, donosi RTL Danas, kome nedostaju namirnice stiže dio hrane na kućni prag.

"Ja sam dobila jednu vrećicu s paradajzima, nekoliko paradajza, paprika, glavicu zelja i tako. Mislim, dobije se nešto, nije da ne. Ne mislim da je to neki problem", kaže glumica koja je prije no što je zatvaranje uvedeno poslala svoju kujicu Milu u hotel za pse jer se ne smije izaći van ni kako bi prošetali psa. Kazne su stroge, dapače ako se ne držite propisanih pravila, prijeti vam zatvor. Šangaj će na taj način živjeti još minimalno dva tjedna, tako 57-godišnja glumica otkriva kako već tjednima priželjkuje vratiti se svojoj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 03:42