ROĐENJE UNUKE

Dok je tata Grašo zapeo u velikoj koloni vozila, djed Tonči je slavio: ‘Alba se malo požurila...‘

Hana Huljić Grašo u nedjelju poslijepodne u splitskom rodilištu na svijet je donijela 3100 grama tešku i 50 centimetara dugačku curicu

Hana Huljić Grašo i Tonči Huljić

 Livio Andrijic/Cropix/Cropix

- Presretni smo! Alba je malo požurila pri dolasku na svijet, ali jednako tako svojedobno su na svijet nešto ranije došli i njena mama Hana i naš Ivan - kaže ponosni djed Tonči Huljić, čija je kćer Hana Huljić Grašo u nedjelju poslijepodne u splitskom rodilištu na svijet donijela 3100 grama tešku i 50 centimetara dugačku curicu. Malena će se zvati Alba, što na hrvatskom znači Zora, a ponosni tata Petar Grašo poručuje:

- Mama i beba su ok, sve je dobro prošlo. Beba je zdrava i vesela - kaže Petar koji je u nedjelju sate proveo u koloni na autoputu. Jer, on je u subotu nastupao u Makedoniji, a vijest o tome da su njegovoj supruzi počeli trudovi dočekala ga je čim je sletio na zagrebački aerodrom. Kad je čuo vijest, automobilom je pohitao prema Splitu. Premda, pogrešno je kazati pohitao, jer u nedjelju se po cijeloj zemlji zbog turističkih gužvi vozilo usporeno, a u nepreglednim kolonama u svojem automobilu zapeo je i Petar koji je bio nestrpljiviji od ostalih vozača.

- Čuli smo se telefonski, govorili smo mu da vozi oprezno, da ne brza, a bilo je i onih koji su mu pjevali ‘Tata vozi polako‘ - govore nam prijatelji Hane i Petra koji se u nedjelju navečer uspio probiti do Splita i, kako nam kažu u splitskoj bolnici, nakratko vidjeti suprugu i kćerkicu. Nakon toga presretni je otac s Tončijem i Vjekoslavom Huljić, svojim roditeljima Zoranom i Snježanom Grašo, te nekolicinom najbližih prijatelja nazdravio sretnom događaju.

Prava fešta tek slijedi

- Proslavili smo obiteljski, ali pravu ćemo feštu tek napraviti, kako bismo proslavili i vjenčanje i rođenje bebe - kaže Tonči Huljić kojeg pitamo hoće li on sad biti djed, dida ili nono.

- Bit ću Tonči. To je sve u jednom - smije se splitski glazbenik i novopečeni djed, koji, kao i njegov zet, u danima što slijede ima pregršt poslovnih obaveza.

- Petar je u ponedjeljak iz Splita otišao na svirku u Dubrovnik. Što se mene tiče, čeka me izvedba pop Mise mediterana na Krku, potom u Zadru. Tu je i splitski Fusion Festival na kojem uz najveća glazbena imena u regiji također nastupamo Petar i ja - kaže Tonči, koji je svojoj unučici već posvetio pjesmu ‘Baci oko na mene‘. Njegova supruga Vjekoslava malenoj je napisala priču, a i Vjekoslava i Tonči sada jedva čekaju da malu Albu po prvi puta prime u naručje.

- Petar i Hana su se unaprijed dogovorili da će se malena zvati Alba. To je ime koje je latinskog porijekla i dolazi od riječi albus (bijelo, svjetlo). Na talijanskom i španjolskom Alba znači zora, pa se može reći da je djevojčica ime dobila i po Petrovom ocu Zoranu. Inače, da je bio dječak, zvao bi se Tonči, po njegovom djedu i meni - otkriva Huljić koji je sa svojom Vjekoslavom prekinuo boravak u Stanićima kod Omiša, gdje imaju obiteljsku kuću i došao u Split, kako bi po izlasku iz bolnice bili Hani pri ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 03:11