USUSRET DORI 2023.

Dok Hrvatska najavljuje premijeru pjesama za Doru 2023., Srbija ima nove ‘hurikanke‘ koje osvajaju stasom i glasom

Moći ćemo čuti skladbe i lyric spotove osamnaest skladbi koje se natječu za odlazak na Eurosong

Dora i Hurricane

 Srđan Vrančić/instagram Hurricane/

Kako zvuče pjesme koje se natječu na ovogodišnjoj Dori što će se 11. veljače održati u Opatiji moći ćemo premijerno čuti u emisiji ‘Svijet diskografije‘ Zlatka Turkalja Turkija u četvrtak na HR2. Istog dana u 17 sati na YouTube kanalu HRT Dora moći ćemo čuti skladbe i lyric spotove osamnaest skladbi koje se natječu za odlazak na Eurosong. Na Dori, podsjetimo, nastupaju Damir Kedžo, Meri Andraković, Martha May, Tajana Belina, Đana Smajo, Boris Štok, Maja Grgić, Patricia Gašparini, Krešo i Kisele kiše, Eni Jurišić, The Splitters, Yogi, Let3, Detour, Hana Mašić, Harmonija disonance, Barbara Munjas i Top of the pops ft Mario Petreković.

image

Statua "Dora"

Srđan Vrančić

Uz to, u subotu u 19:05 na HTV2 kreće prva od četiri emisije ‘Ususret Dori 2023‘. Kroz četiri subote predstavit će se natjecatelji ovogodišnje Dore u kratkim razgovorima s voditeljicom Mijom Negovetić. Odgovarat će na pitanja fanova i ponešto odsvirati. Naravno, u tim emisijama prikazat će se i spotovi za pjesme koje su se kvalificirale u finale Dore.

Nešto istočnije, u Srbiji ovih dana objavljen je popis natjecatelja za Beoviziju koja je prošle godine iznjedrila Konstraktu i hit ‘In corpore sano‘, koji je na Eurosongu završio na visokom petom mjestu. RTS će svoje natjecanje za razliku od naše Dore organizirati kroz više večeri. Prva je na rasporedu 1. ožujka, a druga dan poslije. Veliko finale u kojem ćemo saznati ime nasljednika Konstrakte održat će se 4. ožujka. Za pobjedu će se natjecati Frajle, Tijana Dapčević, te grupa Hurricane koja je s pjesmom ‘Loco Loco‘ ostvarila upečatljiv nastup na Eurosongu 2021. No umjesto Sanje, Ksenije i Ivane u ovom sastavu sada nastupaju Miona, Jovana i Sara, koja je porijeklom iz Gvineje, a rođena je i živi u Beogradu.

Djevojke kažu da su lude poput bivših članica, koje su se nakon pet godina u rujnu 2022. razišle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:23