KOLINDA ODUŠEVLJENA

‘Do suza sam se nasmijala na vlastiti račun. Zar stvarno toliko gestikuliram?!‘

‘Pa zar stvarno toliko gestikuliram?! Ornela Vištica je sjajna! I cijela ekipa predstave‘, napisala je bivša predsjednica na Facebooku
Boris Svrtan, Kolinda Grabar Kitarović, Ornela Vištica i Tarik Filipović u Kerempuhu
 INSTAGRAM

"Svakako preporučujem predstavu 'Predsjednici&ca' Kazališta Kerempuh. Sigurno će vas nasmijati, a ja sam se do suza nasmijala na vlastiti račun. Pa zar stvarno toliko gestikuliram?! Ornela Vištica je sjajna! I cijela ekipa predstave. Stereotipi o predsjednicima spleteni u duhovit kolaž. Najdraža scena? Naravno, Moskva, Hrvatski nogometni savez! A i moja Grobnišćina je konačno ušla na scenu", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku, oduševljena predstavom "Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)" Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, u Filipovićevoj režiji, koja ove subote svečano praizvedena.

Glumačka i politička svita okupila se na premijeri predstave koja je već postala hit. Posebnu su pozornost privukli Stjepan Mesić i Kolinda Grabar-Kitarović, koji nisu željeli propustiti ovaj dugo najavljivani događaj.

Bivša predsjednica za ovu je prigodu odabrala elegantan crni sako sa satenskim elementima i crne hlače ravnih nogavica u kombinaciji s bijelom košuljom, kombinaciju je uskladila sa zaštitnom maskom i podignula crvenim šalom i ležerno raspuštenom kosom kakvu je rijetko nosila za mandata. Orneli Vištici, koja je na kazališnim daskama u plavom odijelu nevjerojatno nalikovala bišoj predsjednici, u backstage je donijela buket cvijeća.

image
Ornela Vištica i Kolinda Grabar Kitarović u Kerempuhu
Instagram

"Hvala svima na čestitkama za ulogu Kolinde Grabar-Kitarović nakon večerašnje premijere. Mene je posebno večeras dotaknula žena, dama koja je stigla i unatoč nedavnom operacijskom zahvatu odgledala predstavu 'Predsjednici&ca'. S osmijehom je odgledala satiru. Hvala draga, stvarna i hrabra Kolinda, hvala Vam na svemu. Da, imala sam tremu", poručila je Vištica .

Tematika je vrlo aktualna. Kolinda Grabar-Kitarović na večeru zove Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita kako bi pronašli recept za spas zabrinjavajuće situacije.

"Gospođa Grabar-Kitarović i gospodin Filipović pokazuju široku lepezu državničke mudrosti i društvene odgovornosti noseći maske... gospodin Filipović čak svjesno žrtvuje klempavo uho za zdravlje krasotice u žutom... Spavate li mirno, Ornela Vištica i Boris Svrtan?" upitao ih je Filipović na Instagramu, aludirajući na njihovu zajedničku fotografiju na kojoj samo on i bivša predsjednica nose maske.

image
Kolinda Grabar Kitarović
Tomislav Kristo/Cropix

U predstavi Tarik glumi Tuđmana, Ornela i Ana Begić-Tahiri izmjenjuju se u ulozi Kolinde, Boris Svrtan glumi Tita, Hrvoje Kečkeš je Mesić, a Siniša Miletić i Ivan Jončić izmjenjuju se glumeći Josipovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:11