LUCIJA STIPANOVIĆ

Djevojka koja je sinoć rasturila u Voiceu: ‘Nekako osjećam da će mi ovo otvoriti mnoga vrata‘

Možda ste je uostalom i čuli na nekoj primorskoj terasi gdje ona nastupa s prijateljem Lukom

Lucija Stipanović

 HRT

Sva četiri mentora HRT-ovog showa The Voice sinoć su se okrenula kako bi vidjeli tko stoji iza fantastičnog glasa koji je pjevao ‘To be Loved‘. A s druge strane pozornice s osmijehom ih je dočekala 20-godišnja Lucija Stipanović iz Kostrene.

- Bila sam presretna kada sam vidjela da su mi se okrenuli i Urban i Vanna i Gobac i Dino. U tim trenucima borila sam se sama sa sobom, jer sam svakako do kraja željela iznijeti emotivnu pjesmu koja je vokalno iznimno zahtjevna - govori studentica menadžmenta koja ima plan raditi u turizmu. No glazba je ipak njezina najveća ljubav. Možda ste je uostalom i čuli na nekoj primorskoj terasi gdje ona nastupa s prijateljem Lukom, a najčešće izvode evergrine 80-tih i 90-tih. Od koga je naslijedila tako lijep glas?

- Po tom pitanju često se vode debate u mojoj obitelji. Odgovor još nemamo, pretpostavlja se da sam to pokupila od nekog nonića ili none, ali mislim da ćemo o tome doma još godinama raspravljati - kroz smijeh govori Lucija, koja je pjevati počela u dječjim zborovima, a glazbenu naobrazbu nastavila je u srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

image

Lucija Stipanović

HRT

- Prvi javni nastup imala sam u drugom razredu osnovne škole, danas sam glazbena teoretičarka, a kad ne pjevam, igram se sa svojom mačkom. Volim kuhati - doma sam često u kuhinji, a moji vole domaću hranu koju pripremim - otkriva Lucija koju televizijski gledatelji pamte kao pobjednicu treće sezone RTL-ovih ‘Zvjezdica‘ gdje je nastupala prije pet godina.

- To iskustvo pamtim po dobru, ali mislim iskreno da zapravo nisam u potpunosti bila svjesna što mi se događa - govori djevojka s Kvarnera koja je u duetu s godinu dana mlađim Sergejom Božićem 2018. godine pjevala pjesmu ‘Kad odrastemo‘ s kojom su njih dvoje tjednima držali prvo mjesto Gliste, top liste Radio Rijeke. Jesu li Sergej i Lucija sada znali da će se oboje prijaviti na The Voice?

- Ne, pojma nismo imali jedno za drugo. Slučajno smo se sreli na jednoj audiciji i prvih minutu-dvije samo smo šutjeli od šoka, a onda smo se zagrlili i poželjeli sreću jedno drugom. Sergej je divan, drago mi je da će nastaviti natjecanje u Vanninom timu - govori Lucija koja je za svog mentora odabrala Damira Urbana.

image

Lucija Stipanović i Damir Urban

HRT

Što glazbeno namjerava dalje?

- Nemam nekih čvrsto zacrtanih planova, ali voljela bih se nastaviti baviti glazbom. Vidim se na pozornicama, kako velikim tako i onim intimnijim, želim i dalje otkrivati ljepotu glazbe. Teško mi je reći što će biti sutra, ali nekako osjećam da će mi s ovim nastupom u showu Voice mnoga vrata postati otvorena - kaže Lucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 18:03