IZRIČAJ S EMOCIJOM

Diva svjetskog glasa predstavlja novi album s narodnom glazbom i poručuje: ‘Ja sam punker u duši‘

U vrtu diskografske kuće Croatia Records u Dubravi, world music diva Amira Medunjanin predstavila je novi album For Him and Her
 Croatia Records

U vrtu diskografske kuće Croatia Records u zagrebačkoj Dubravi, world music diva Amira Medunjanin predstavila je novi album For Him and Her, jedinstveni hommage legendama narodne glazbe, Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

Album u izdanju Croatia Recordsa objavljen je sredinom lipnja, a realiziran je u suradnji s partnerom projekta Stars & More. Dvanaest pjesama osim na CD-u našle su svoje mjesto i na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, a da se zaista radi o diskografskom dragulju govori podatak da je upravo ovaj album zasjeo na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih albuma ugledne liste World Music Charts Europe za rujan 2020.

image
Croatia Records

Veliko je to priznanje ne samo Amiri, nego i sjajnoj ekipi glazbenika s kojima je glazbenica realizirala novi album: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba).

image
Croatia Records

- Ja sam punker u duši, ali ove pjesme su mi dosta pomogle u životu i zato sam ih odabrala za ovaj album. Ovakav muzički izričaj ne podliježe trendovima, vrlo je specifičan i ima emociju, što mi je najvažnije. Nekad mi poslije koncerata prilaze ljudi van našeg govornog područja i kažu mi da nisu razumjeli riječi pjesama, ali su ih emocije pjesme podsjetile na neke njihove situacije. Meni je upravo to važno, to predavanje pjesme publici - objasnila je uzvanicima Amira, kojoj je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, poklonio bijeli gramofon.

image
Croatia Records
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:57