KOBNA UTAKMICA

Dio ekipe ‘Crno-bijelog svijeta‘ završio na Hitnoj: ‘Malo smo žešće driblali i ostao je ležati‘

Glumac Ivan Ožegović i redatelj Goran Kulenović loptu ne smiju "niti pogledati" do kraja ljeta, ako se žele oporaviti
Ožegović i Kulenović, io ekipe ”Crno-bijelog svijeta” završio na hitnoj nakon kobne utakmice
 Facebook/Ivan Ožegović

Bila je to uistinu košarkaška utakmica za pamćenje. Jer, od šest igrača, trećina je završila na Hitnoj, a glumac Ivan Ožegović i redatelj Goran Kulenović loptu ne smiju "niti pogledati" do kraja ljeta.

Sve je, kako to već biva, počelo bezazleno, još jednim košarkaškim nadmetanjem između frendova koji se jednom tjedno u Zagrebu obavezno nađu na nogometu, a ponekad i na košarci. Da bi stvar bila bolja, ovaj put, u ponedjeljak, veseloj ekipi priključio se i prijatelj Gorana Kulenovića koji je na samom startu rekao:

- Dečki, ne smijem se potrgati jer za koji dan idem na more! Žena bi me ubila da mi se nešto dogodi!

- On se, srećom, doista i nije potrgao. To je zapravo bila dvostruka sreća: prvo, žena ga nije ubila, a drugo, budući da se nije ozlijedio, on je pratio Kuleta i mene do Traume - priča nam Ivan Ožegović koji je nesretnu partiju košarke nazvao "Crno-bijeli svijet na Hitnoj".

Podsjetimo, u popularnom serijalu Ožegović je igrao Davorina Bogovića, prvog pjevača Prljavog kazališta, a mnoge epizode te serije režirao je upravo Kulenović.

image
Crno bijeli svijet
HRT

No, vratimo se košarci, odnosno trenutku kada je Ožegović shvatio da mu mali prst na desnoj ruci stoji "nahero" i da ga nikako ne može ispraviti.

- Dogodilo se to nakon jednog malo žešćeg driblanja. Gledao sam prst kako se jadan sav nakrivio, ali kako me ništa nije boljelo, zaključio sam da i s takvim "pakljavim" prstom mogu nastaviti igru. Pa smo onda igrali još desetak minuta sve dok se Kule samo nije skljokao na pod. U prvom trenutku mislili smo da je čovjek odlučio prijeći u glumce i da nam efektno dočarava neke od onih nogometnih umjetnika koji se na Euru ruše poput kula od karata. No, Kule je ostao ležati. Kroz zube je promrsio da mu je nešto puklo u nozi. Dok smo ga podizali s poda, još je dodao: "Koja šteta, baš smo vas počeli stizati" - priča Ožegović koji je s ranjenim drugom završio u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Tamo su, sat vremena poslije, liječnici ustanovili da glumac ima slomljen prst na ruci, a redatelju je pukla Ahilova tetiva. To znači da će Ožegović svoje kazališne predstave nastaviti igrati s prstom u zavoju dok su Kulenoviću propisana dva mjeseca mirovanja.

- Ako se to već moralo dogoditi, bolje da se zbilo sada nego za mjesec-dva jer u listopadu počinjem snimati film "Smrt djevojčice sa žigicama" prema istoimenom romanu Stanka Ferića. Neplanirano mirovanje omogućit će mi da u miru finaliziram posljednje pripreme. A što se noge tiče, važno je da sada ništa ne boli - kaže Kulenović koji je s Ožegovićem čekanje da dođe na red u Traumi kratio razgovarajući s ostalim pacijentima.

- Nedugo nakon nas na Hitnu je došao čovjek koji se polomio na nogometu pa smo se šalili da bismo, dok čekamo, mogli zaigrati partiju pikada - otkriva Ožegović od kojeg doznajemo kako je malo nedostajalo da tijekom nesretne košarkaške utakmice nastradaju još neki redatelji i scenaristi.

Naime, u posljednji tren ekipi na terenu nije se pridružio Igor Mirković, jedan od scenarista i redatelja "Crno-bijelog svijeta", a na košarkaški hakl bio je pozvan i redatelj Danilo Šerbedžija.

- Zvao me Kula na košarku u ponedjeljak, ali, hvala Bogu, nisam bio u Zagrebu - rekao je Šerbedžija.

- Stari, ne znaš što si propustio - odgovorio mu je Ožegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:14