‘MAJSTOR SPEKTAKLA‘

Dino Merlin potvrdio dupli koncert u Rijeci i Osijeku, a za prosinac najavio i Varaždin

Karte nestaju iz sata u sat, a Merlin se publici uvijek potrudi omogućiti i novi, neviđeni scenski spektakl

Dino Merlin

 Željko Vidinović

Već smo naviknuli da sarajevski glazbeni čarobnjak ruši sve rekorde - na streaming servisima s novim singlovima, na koncertima u cijeloj regiji i šire, a sad je Dino Merlin još jednom potvrdio svoj status omiljenog majstora spektakla - u samo tjedan dana rasprodane su sve ulaznice za njegove velike koncerte u Rijeci i Osijeku! S obzirom na izniman interes publike da nakon godina prisilne stanke od zabave svjedoče glazbenom doživljaju ovog glazbenika, Rijeka i Osijek dobit će po još jednu koncertnu noć, a odlučeno je da će u ovom dijelu hrvatske turneje, zbog velikog interesa, koncert održati i u varaždinskoj Areni.

image

Dino Merlin

Željko Vidinović

Novi datumi koncerata su petak 7. listopada u Rijeci te petak 21. listopada u Osijeku, dan ranije od već najavljenih i rasprodanih koncerata u riječkoj dvorani Mladost i osječkoj dvorani Gradski vrt. U zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić koncert za obožavatelje iz Dalmacije zakazan je za subotu 15. listopada.

U sva tri grada, u njihovim najvećim koncertnim dvoranama, Dino Merlin je nastupio tijekom prethodne turneje "Hotel Nacional", nakon čega se okitio titulom rekordera, napunivši brojne dvorane i arene kao nitko prije njega. Četiri godine prošlo je otada i interes za njegovom glazbom, prema svemu sudeći, ne može biti veći.

image

Dino Merlin

Željko Vidinović

Upravo zato Merlin je odlučio u ovom dijelu turneje dodati još jedan grad - u Areni Varaždin nastupit će 3. prosinca. Već tri puta je dupkom napunio tamošnju arenu, a posljednji put 2018. godine pa njegov povratak raduje mnoge Varaždince, Međimurce, ali i obožavatelje iz susjedne Slovenije i Austrije.

image

Dino Merlin

Željko Vidinović

Ulaznice su već puštene u prodaju putem online platformi Eventim i Adriaticket i na ostalim prodajnim mjestima, no sudeći prema povijesnom rekordu za koliko je prodao prva tri listopadska koncerta, svoju kartu valja rezervirati i kupiti što prije. Nimalo ne čudi da svi žele biti dio njegove čarolije jer Dino Merlin, kao jedan od omiljenih kantautora s ovih prostora, uz ocean izmiješanih emocija, publici se uvijek potrudi omogućiti i novi, neviđeni scenski spektakl. Sve je to jedna posebna priča koja daje mističnu žar njegovoj umjetničkoj auri.

Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će domaća publika moći uživo čuti i neke od novih hitova "Mi", "Dođi", "Jedan dan, jedna noć", "Krive karte", "Kako da ti kažem"... koji u samo godinu dana imaju čak više od 80 milijuna pregleda na njegovom YouTube kanalu koji broji blizu nevjerojatnih 600.000 pretplatnika.

image
Željko Vidinović/

No, ovih šest koncerata samo je prvi dio njegove turneje u Hrvatskoj. Za iduću godinu u planu su i velike Arene u Zagrebu i Splitu, ali datumi tih nastupa još se drže u tajnosti.

image
Željko Vidinović/

- Snažna je ta veza i ljubav koju već desetljećima osjećam i dijelim uzajamno s mojom publikom. Zajedno se radujemo, pjevamo, osjećamo, tugujemo pa i zaplačemo - ponekad od tuge, ponekad od sreće, no jedni bez drugih ne možemo. Moj je život moja energija koju dobijem i potom podijelim sa svima vama; to je moj krvotok života - poetski se izrazio Merlin, najavljujući turneju po Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2022 11:14