UOČI TURNEJE

Dino Jelusić iz LA-a za Jutarnji: ‘Probe traju po cijele dane, a s dečkima iz Whitesnakea stignem i na piće‘

Tempo će biti ubitačan jer će glazbenici od 10. svibnja do 14. srpnja svirati u trideset i jednom gradu

Dino Jelusić u Mates Rehearsal Studios

 Instagram

Kako grupa Whitesnake zvuči kada joj je vokal i Dino Jelusić publika će premijerno moći čuti već sljedećeg tjedna, jer turneja rock legendi starta u utorak, 10. svibnja u Areni u Dublinu. Show se potom nastavlja u Glasgowu, Newcastelu, Londonu, Manchesteru... Tempo će biti ubitačan jer će glazbenici od 10. svibnja do 14. srpnja svirati u trideset i jednom gradu. Trenutno se članovi grupe nalaze u Los Angelesu, gdje su se okupili još 18. travnja. Sada su, kaže Dino, u tijeku posljednje probe pred žestoke svirke koje ih čekaju.

image

Dino Jelusić blizak je s članovima grupe Whitesnake

- Probe održavamo u Mates Rehearsal Studios. 'Mates' je legendarni prostor u kojem su vježbali Guns N Roses, Mr. Big, Def Leppard... Kompletna proba odvija se na pozornici, tako da se odmah dobije dojam kako će to izgledati kad jednom krene turneja. Prostorija u kojoj vježbamo velika je otprilike 50 kvadratnih metara, a što se glazbene opreme tiče, nema čega nema - kaže Dino koji je u Los Angelesu smješten u Courtyard by Marriott Burbank hotelu, koji je od Mates Rehersal studija udaljen desetak minuta vožnje automobilom.

image

Dino Jelusić ide na turneju s Whitesnakeom, legendarni LA studio

image

Dino Jelusić ide na turneju s Whitesnakeom

- Probe su počele 18. travnja, a traju svakodnevno. Počinju oko deset sati ujutro, a završavaju između 18 i 19 sati. Na čemu se na probama najviše radi? Na slaganju 'in ear' monitoringa, zvuku, samom probavanju pjesama, vježbanju krajeva pjesama, back vokalima, slaganju zvukova između dvije gitare i dvije klavijature... - opisuje Dino, koji se sjajno snašao u Whitesnakeu.

- Većinu članova znam od ranije, znam kakvi su, ali sad nakon ovog druženja smo svi postali baš jako bliski. Odmah nakon prve probe smo komentirali da smo skladna ekipa. Družimo li se i mimo proba? Naravno, neki dan smo Michelle Luppi (klavijaturist) i ja nakon probe ostali u kafiću hotela, kako bismo popričali i popili par pića - otkriva zagrebački glazbenik koji nema tremu uoči prvog koncerta što će ga s Whitesnakeom održati u Dublinu.

image

Dino Jelusić blizak je s članovima grupe Whitesnake

- Osjećam se prirodno i normalno - ističe Dino koji nam otkriva kako je prva pjesma što ju je na probama otpjevao s Whitesnakeom bila 'Bad Boys'.

- No najdraža njihova pjesma mi je 'Slip of the Tongue', koju oni rijetko sviraju na koncertima jer ju je uživo gotovo pa nemoguće dobro otpjevati - kaže Dino, koji ne smije otkriti hoće li Whitesnake možda ipak njegovu omiljenu numeru izvoditi na predstojećoj turneji koja uključuje i Zagreb, u kojem Dino s čuvenom rock skupinom nastupa 2. srpnja. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:49