TENOR SE OPORAVLJA

ĐANI STIPANIČEV NAKON IZLASKA IZ BOLNICE U KOJOJ JE ZAVRŠIO ZBOG JAKE UPALE PLUĆA Moje kćeri su se uplašile kad su me vidjele priključenog na infuziju

 
 Privatni album

Sve je dobro što se dobro svrši, slaže se Đani Stipaničev, koji je samo par dana uoči dugo očekivanog koncerta Četiri tenora - koji će se održati u petak u sportskoj dvorani “Dražen Petrović” u Zagrebu, a na kojem će Đani, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garlić nastupiti uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije - izašao iz bolnice u kojoj je pet dana proveo zbog jake upale pluća.

- U djetinjstvu sam prebolio tri upale pluća, i nekako sam mislio da je ta bolest sada definitivno iza mene. Iskreno, ne znam ni kako sam zaradio ovu, četvrtu upalu pluća. Je li to posljedica toga što sam ovog ljeta imao doista jak poslovni tempo, jer sam tijekom tri mjeseca održao ukupno četrdesetak koncerata, a još sam uz to nastupao i s predstavama mojeg matičnog kazališta Komedija? Ili sam se možda preforsirao kada sam pod temperaturom nastupao na prekrasnom koncertu u Loparu, 8. rujna, na dan općine i blagdan Male Gospe? Stvarno ne znam. Ali, znam da sam početkom rujna danima imao temperaturu 39,5 - kaže nam Đani Stipaničev koji, unatoč visokoj temperaturi, nije odmah otišao liječniku.

Samo kunjao

- Umjesto toga četiri dana sam doma sav iscrpljen kunjao, a onda me četvrti dan moj kum, radiolog Ante Marušić doslovno potjerao liječniku, jer je posumnjao da imam upalu pluća. Ta dijagnoza se pokazala točnom, a kako se radilo o teškoj upali, odmah nakon pregleda zadržali su me na liječenju u Klinici za plućne bolesti na zagrebačkom Jordanovcu - kaže Đani, koji od srca zahvaljuje svim liječnicima, djelatnicima i osoblju klinike koji su ga držali kao kap vode na dlanu, tetošili ga i brinuli o njemu.

Promo

- Znao sam da sam u dobrim rukama, a premda su to znale i moje cure, moram priznati da su se kćeri Karla i Lara malo uplašile kada su me zajedno s mojom suprugom Neli posjetile u bolnici i vidjele me priključenog na infuzije. Srećom, sada je sve to iza mene, a ja sam nakon pet dana bolničkog liječenja otpušten na kućnu njegu, sa strogim uputama o tome kako se trebam ponašati narednih dana, dok se sasvim ne oporavim. Ukratko: i dalje moram nastaviti uzimati antibiotike i mirovati. Ne smijem se iscrpljivati, a jučer sam na snimanje televizijskih najava s mojim momcima iz Četiri tenora išao tek nakon što sam za to dobio dozvolu liječnika - kroz smijeh govori Đani, koji je siguran da će se do petka, kada je zakazan veliki koncert u Ciboni, sasvim oporaviti.

- Već sam polako počeo šetati oko kuće. Generalno se dobro osjećam, a glas me sjajno služi. Iznimno se radujem petku jer ćemo tog dana nastupiti s velikim Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije. S tako velikim orkestrom dosad smo imali prilike nastupiti samo još lani, kada smo pjevali u splitskom HNK - podsjeća glazbenik, koji se s Pecotićem, Škugorom i Garlićem udružio prije tri godine, tijekom nastupa na emisiji “Lijepom našom” u Šibeniku, a potom su u istom sastavu nastupili i kao gosti klapama u Lisinskom. Te godine gostovali su i na Večeri dalmatinskih šansona u Šibeniku gdje su izveli veliki hit “Grande amore”.

Počast velikanu

Četiri izvanserijska pjevača u petak će u Zagrebu pjevati Verdijeve i Puccinijeve arije, pjesme iz mjuzikala, svjetske evergrine do domaće glazbene baštine, skladbi dalmatinskog popa i klapskog prizvuka. - Posebno me veseli što će za dirigentskim pultom biti maestro Krešimir Batinić, moj šef iz Komedije, a publici obećavam da ćemo im u petak u Ciboni prirediti pravi spektakl glazbe. Svatko od nas četvorice izvest će i po dvije skladbe koje će otpjevati sam.

Ja sam se odlučio za vječnu skladbu ‘Il mondo’ te za ‘Zvona moga grada’, jer na taj način želim odati počast velikom pjevaču i velikom umjetniku Vici Vukovu, čija je godišnjica smrti tri dana nakon našeg koncerta - kaže Đani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:39