ZLATNI STUDIO 2024.

Damir Urban: ‘Uz sve rasprodane koncerte, nove pjesme, vizuale i ilustracije, ipak sam najponosniji na svoju djecu‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Damir Urban

 Cropix/

Za Damira Urbana je 2023. bila definitivno godina za pamćenje, a uz čitav niz uspjeha i angažmana, donijela, donijela mu je čak tri nominacije za najveću i najprestižniju medijsku nagradu Zlatni Studio gdje priznanje odaje upravo publika. Naime, omiljeni riječki glazbenik našao se u konkurenciji za najboljeg pjevača, koncert godine, a popularni show ‘The Voice‘ u kojem se po prvi put našao u ulozi mentora u utrci je za najbolju TV zabavu. Ipak, koncert koji je održao u lipnju u Areni Zagreb smatra svojim najvećim ovogodišnjim uspjehom, pa ga je samim time i ta nominacija najviše razveselila.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Pa svakako je to velik kompliment! Mislim da su se stvari lijepo i uspješno poklopile. ‘The Voice‘ koji trenutno radim je velik, zahtjevan, ali i vrlo inspirativan i motivirajuć projekt, koji publika cijeni i voli jer se radi na iznimno visokom produkcijskom, umjetničkom i humanom nivou. Zato mi je i drago što je među nominiranima. Ove druge, nekako meni bliske kategorije me vesele iz osobnih razloga, jer su možda više upućene na moj životni poziv. U tom mi je smislu nominacija za koncert godine nekako najdraža, jer je u njoj sadržan ne samo dugogodišnji rad mog benda i mene, nego i suradnja s vrsnim glazbenicima Simfonijskog orkestra HRT-a, kao i oni zbog kojih jesmo tu gdje jesmo - naše publike - ističe Urban.

Birano društvo u kojem se našao u kategoriji najboljeg pjevača itekako mu imponira.

- Cijenim i poštujem sve nominirane, svatko tko se našao u izboru za Zlatni Studio je sigurno ovdje i zaslužio biti. Sve ih vidim puno više kao svoje kolege nego kao konkurenciju, a dobri i uspješni kolege me samo mogu potaknuti na to da i ja dajem više od sebe i budem bolji - smatra glazbenik.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Poslovni uspjesi na raznim područjima svakako su mu obilježili godinu koja prolazi, no ono čime se najviše ponosi nije vezano uz svjetla pozornice.

- Svakako je koncert u Areni obilježio godinu, ali radilo se puno toga; čitav niz koncerata s gudačima, nove pjesme, vizuali za Ulysses, ilustracije za knjigu Borisa Dežulovića, započeo je ‘Voice‘... Pred nama su tri rekordno rasprodana koncerta, dva u Rijeci i jedan u Zagrebu, koji će sigurno ući na listu značajnih događaja u godini. Najponosniji u ovoj godini sam na svoju djecu. Nažalost, poslovni uspjesi u usporedbi s njima uvijek gube bitku - naglašava Urban.

Čeka ga i intenzivna nova godina.

- Pred nama je još dosta intenzivan period rada na ‘Voiceu‘. Ali, ovih dana smo bend i ja snimali nove pjesme, u Rijeci, a odmah na početku godine namjeravamo izdati novi singl, a kroz godinu i dovršiti novi album - najavljuje.

Planovi i želje za iduću godinu?

- Kombinacija - opušteni rad s prijateljima, uz podršku obitelji. Želim nam svima puno zdravlja i blizine ljudi koje volimo - zaključuje Urban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:40