LIPANJSKI SPEKTAKL

Daleka obala u Opatiji priprema prvi veliki koncert u nadolazećoj ljetnoj sezoni, evo detalja

Program je sufinanciran putem natječaja ‘Jer svirati se mora‘ u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije
Daleka obala
 Petra Ana Cubelic

Uz njihove pjesme se odrastalo, danas ih nezaobilazno znaju i starije i mlađe generacije, oduvijek su bili miljenici glazbene i koncertne publike, a sad se jedan od najuspješnijih rock bendova na domaćoj glazbenoj sceni, s novim pjevačem, ovoga ljeta vraća na velike koncertne pozornice: naime, Daleka obala najavljuje veliki povratak koncertima i to 25. lipnja ove godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Nakon što su u jesen 2019. objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana, ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena Jakšu Jordesa Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić - Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari. Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojemu je Jakša trebao gostovati kao jedan od naših najboljih saksofonista.

Pjesma koja je spojila članove omiljenog dalmatinskog rock sastava te etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno simbolizira nove početke, kako samoga benda, tako i nekih "lipih dana" koje svi željno iščekujemo. I sve to zapakirano je u onaj isti prepoznatljivi zvuk kojim se Daleka obala, nakon više od 20 godina, vratila svojoj publici.

Zoran Ukić tad je izjavio: "Jakša je sjajan lik kojega smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas".

I zaista, od toga trenutka Daleka obala nastavlja svoj glazbeni put i to u sedmoj brzini. Nakon singla "Lipi dani" uslijedili su "Od tebe ća" te sjajna "U reggaeu je spas", a ovih dana, ususret ljetnoj koncertnoj sezoni, bend u studiju nastavlja sa snimanjem novih pjesama i pripremom novoga albuma nakon 22 godine.

Publika će nove pjesme i stare hitove imati prilike čuti na jednoj od naših najljepših pozornica na otvorenome, i to uz more, baš kako i priliči ljetu i Dalekoj obali.

Program je sufinanciran putem natječaja "Jer svirati se mora" provedenoga u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije.

Za najavljeni koncert kapacitet Ljetne pozornice je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane u prodaji, stajat će 120 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:21