ECIJA OJDANIĆ

‘Dala bih si odrezati i lijevu i desnu ruku da sam mogla biti tamo! Samo da me netko katapultirao...‘

U subotu se održao koncert u čast Oliveru na kojem se okupilo 20 000 ljudi, a Ecija žali što nije bila među njima

Ecija Ojdanić

 /Instagram/ecija Ojdanić

Hrvatska glumica Ecija Ojdanić (50) žali što nije uspjela biti na koncertu u Veloj Luci posvećenom legendarnom hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću.

„Ako sam negdje u životu htjela biti, toliko da bih si dala odrezati i lijevu i desnu ruku, samo da me netko katapultira u Vela Luku sinoć, dala bih… i desnu i lijevu ruku”, započela je glumica opis objave na Instagramu. Objavila je fotografiju iz Vele Luke

„Ovaj koncert sinoć, sva ta silna masa ljudi, žena, muškaraca, djece, brodica, bengalki, tih sretnih, voljenih, zanesenih ljudi, a svi okupljeni oko iste misije, da slave veličanstvenog Olivera”, opisuje Ecija događaj. Iako nema fotografiju s Oliverom, upoznala ga je u jednom drugom izdanju.

„Nemam sliku s njim, zapravo, upoznala sam ga u Vela Luci, u izdanju Olivera ribara i litnjeg čovika, nije bila situacija za slikanje, nit je to bitno”, prisjeća se.

„Bitan je trag koji je ostavio u svima nama. Njemu i nisu trebale monografije, nagrade i hvale. Ako je umjetnost najbliže Božanskom, on je to uspio. I zaslužio. Evidentno. Gledam reprizu, i plačem od ljepote i miline. Najveća istina, najveća jednostavnost, najveća tankoćutnost, i najveće postignuće, e to je najbliže Bogu, i nadnaravnom postignuću umjetnosti. Sigurna sam da mu se duša smije. Najbolje od svih nas je izvukao. Ali baš najbolje. Neka ti se duša smije, zauvijek. Ali, zašto ti ja moram željeti? Ti si tu tajnu otkrio za života”, završila je opis prisjećajući se života i stvaranja Olivera.

image

Koncert Trag u beskraju u čast Oliveru Dragojeviću koji nas je napustio prije točno pet godina

Ante Cizmic/Cropix

„Ako bi došli iduću godinu, onda trebate odmah sad počet planirati i rezervirati smještaj... Pozdrav iz Vele Luke”, napisala je u komentar pratiteljica savjetujući Eciju.

„To sam shvatila”, napisala je glumica kao odgovor.

Pratitelji koji su bili na ovom koncertu sjećanja pisali su kako je obavezno doživjeti takvu emociju, a oni koji kao Ecija nisu uspjeli biti tamo, žalili su što dosad si nisu ispunili tu želju.

Podsjećamo, na ovom koncertu glazbenici su bili predvođeni Antom Gelom, a zapjevali su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Oliverovi Dupini, Hari Rončević, Goran Karan, Marko Tolja, klapa Šufit, Matija Cvek, Jure Brkljača i klapa s Novog Zelanda - The Shades.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:38