NINA I PETAR

Čekali su 30 godina, a onda se dogodila glazbena kemija: ‘Nas dvoje smo spori, ali dostižni‘

Na top-listi HR Top 40 već su šest tjedana prvi, a osvojili su i Cesaricu

Petar Grašo i Nina Badrić

 Cropix/

Gotovo trideset godina Nina Badrić i Petar Grašo čekali su da se dogodi pjesma koja će ih spojiti u duet. A onda je bračni par Huljić napisao “Nemoj”, koju su na prvo slušanje prepoznali i Nina i Petar, ali, nepogrešivo, i publika, koja od početka srpnja uživa u njihovu duetu za povijest, koji je poharao sve top-ljestvice.

image

Petar Grašo i Nina Badrić

Cropix/

Veliki glazbenici, ali i veliki prijatelji, Nina i Petar, tako su pjesmom “Nemoj” osvojili Cesaricu za hit srpnja, a na top-listi HR Top 40 već su šest tjedana prvi.

- U svojoj karijeri rijetko posežem za duetima. U dvadeset i sedam godina karijere snimio sam ih samo nekoliko. Da bih se osjećao komforno u suradnjama, mora se poklopiti sve - i trenutak i glazba i izvođač. Nina i ja već dugo čekamo da se sve tri stvari susretnu i dočekali smo je u ovoj pjesmi - rekao je Petar Grašo, koji je Ninu upoznao prije tridesetak godina na Dori, u vrijeme kada su tek počinjali svoje glazbene karijere. Već te, 1995. godine počeli su se družiti, s godinama što su prohujale postali su pravi, iskreni prijatelji, a da imaju isti smisao za humor, shvatili su nakon jednog natjecanja za najpopularnije glazbene uratke na kojem je Nina pobijedila u ženskoj konkurenciji s pjesmom “Trebam te”, a Petar u muškoj sa skladbom “Trebam nekoga”.

Zajednički duet planirali su dugo, čekajući da se sve poklopi. To se sada napokon i dogodilo. Ili kako bi u šali rekla Nina: “Nas dvoje smo spori, ali dostižni”.

image

Nina Badrić

Cropix/

- Zaljubila sam se na prvu u stihove ove pjesme. Vjekoslava s takvom lakoćom uvijek i iznova zna dočarati emociju ljubavi, i to riječima koje i sami izgovaramo i živimo, ali ih se ne sjetimo staviti u pjesmu. Ljubav je za mene vječna inspiracija, a predivno mi je što je pjesma ‘Nemoj’ priča sa sretnim krajem - kaže Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:24