GREGORIĆ VEJZOVIĆ

Bojana iskreno o braku s Borisom Novkovićem: ‘Nisam imala pristanak roditelja. Razočarala sam se u ljubav‘

Bojana je iznenadila priznanjem i prisjetila se mladih dana u kojima je bila prava buntovnica

Bojana Gregorić Vejzović i Dorijan Klarić

Bojana Gregorić Vejzović, jedna od najpopularnijih i najnagrađivanijih hrvatskih glumica gostovala je u novoj epizodi “Ajmo iskreno” s Dorijanom Klarićem.

Tijekom razgovora, Bojana je iznenadila priznanjem i prisjetila se mladih dana u kojima je bila prava buntovnica te se bez pristanka roditelja udala za tada megapopularnog pjevača Borisa Novkovića. Najteže razdoblje u životu, kaže, bilo joj je između 25. i 32. godine.

"U tom periodu sam se razočarala u ljubav i zapravo sam iščekivala je li moguće ponovno se zaljubiti i pronaći vjeru u čovjeka. I zapravo mi se to stvarno dogodilo kad sam srela Enesa, a srela sam ga s 32", ispričala je Bojana.

Bojana je istaknula da nije osoba koja je sanjala o karijeri, velikom novcu, putovanjima...

"Imala sam svoje poslanje tog klasičnog baleta gdje sam nažalost doživjela povredu pa je tu bila neka prijelomna točka... Onda se dogodilo neko moje, neću reći tinejdžerstvo, jer s 18 godina nisi tinejdžer, otišla sam od kuće, udala sam se bez pristanka svojih roditelja, doživjela razočaranje i to te sve nekako kao osobu obilježi, naučiš što želiš, što ne želiš, ali isto tako ostavi neke tragove, strahove od komunikacije s ljudima.... Puno sam rekla!", iskrena je bila Bojana.

Iako ima vrlo bogatu glumačku karijeru, rijetko je glumila na filmu.

"Nekako sam se odlučila za kazalište. S 23 sam potpisala ugovor s kazalištem Gavella, čovjek kad se negdje veže, onda moraš jednostavno tu graditi stepenicu po stepenicu. Vrlo je teško balansirati jedno s drugim. Bilo je nekih stvari koje sam odbila, jednostavno se nisam našla u tim scenarijima, s tim redateljima. Iz današnje perspektive ne žalim, mislim da svatko ima svoj put i ima jedna lijepa rečenica koju je Enes u predstavi 'Obavezan smjer' napisao - Nitko ne može biti sve. Svi možemo biti samo dio osobnih snova i ostvarenja", objasnila je glumica.

Dorijan se našalio pa pitao: "Dobivaju li se uloge u Hrvatskoj na šanku?", a Bojana je kroz smijeh odgovorila: "Joj, kak' ste zločesti!".

Zanimalo ga je kako Bojana nije "umjetnički snob", s obzirom na to da dolazi iz umjetničke obitelji te je odmalena okružena umjetnosti.

"Umjetnik ne smije biti snob, mora biti osoba koja je zapravo otvorena za sagledavanje svačije sfere početaka. Mi kao umjetnici isto tako moramo biti za percepciju općenito čovjeka kao jedinke, društva kao takvog i samim time izopćiti se ili izmaknuti se znači ne biti otvoren za neke podražaje koji će ti kasnije možda u nekim ulogama trebati. Mislim da se glumačkim poslom može svatko baviti, gluma nije medicina", ispričala je glumica.

Govorila je o braku glumcem Enesom Vejzovićem i otkrila je dva najveća kompromisa koja je napravila za njihov uspješan odnos.

"Ima apokaliptični modni stil i onda ga u nekim situacijama, pogotovo kad su premijere, treba dovesti u red. To su zabavne i slatke brige. Od onoga što mi je jako išlo na živce, a to i danas zna, nakon tuširanja ne otušira kadu. To mi ide užasno na živce", priznala je.

"Za koji ste projekt u svom životu jedva čekali da završi?", upitao ju je Dorijan, a Bojana je odgovorila: "Što je najgore, bilo ih je više!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2023 13:52