BIVŠA MINISTRICA

Blaženka Divjak obilježila Svjetski dan posvojenja fotkom s kćeri: ‘Bilo je teško prije 20 godina, tako je i danas‘

Blaženka je sa suprugom Tomislavom posvojila Martu kada su njoj bile tri i pol godine

Blaženka Divjak sa svojom kćeri Martom

 Facebook/Blaženka Divjak

Političarka Blaženka Divjak sa svojim je suprugom Tomislavom posvojila djevojčicu kada je ona imala tri i pol godine, a kako bi obilježila Svjetski dan posvojenja, objavila je slatku fotografiju sa svojom Martom.

- Moja djevojčica i ja, povodom Svjetskog dana posvojenja... koji je bio jučer 9. studenoga, napisala je uz crno-bijelu fotografiju.

Marta se i sama jednom prilikom oglasila o posvojenju za RTL Direkt.

- Bila sam svjesna trenutka kada je socijalna služba došla po mene, kada sam se vozila s mamom i tatom. Bila sam preplašena, ali jednostavno smo se ‘našli‘. To je potreba ljudi da imaju obitelj, ispričala je tada.

Blaženka je govorila o posvojenju povodom 30. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta odgovorivši tada na pitanje jednoga dječaka ‘Zašto ima toliko puno djece u domovima za nezbrinutu djecu?‘.

- Ja sam majka koja je svoju kćer posvojila i kao što je to bilo teško prije 20 godina, jednako je teško i danas. Stvarno nismo puno napredovali u tome. Nismo osigurali ne samo da dijete ima obitelj u smislu udomiteljske obitelji nego i posvojiteljske, zaključila je političarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:30