NOVI ŽIVOT VELINE

BILA JE DANCE ZVIJEZDA DEVEDESETIH, A POGLEDAJTE JE DANAS 'I danas plačem od smijeha kad vidim spot, ali zbog frizure sam plakala tjedan dana'

 Screenshot / YouTube

Sjećate li se male, plave srednjoškolke koja je veselo skakutala i pjevala stihove ‘Sherry, sherry, tijelo mi treperi’? Dvadeset godina kasnije ona je poslovna žena i majka curice, koja iza sebe ima talijansku školu dizajna, život u Španjolskoj, te razne poslovne poteze.

Velina Oršolić imala je samo 16 godina kad je snimila pjesmu ‘Sherry, sherry’ koja je sredinom devedesetih postala hit na poznatoj hrvatskoj dance sceni. Tadašnji ju je menadžer otkrio na kiosku dok je kupovala časopis, no u tim vodama nije ostala predugo jer je shvatila da od nje industrija želi napraviti nešto što nije. 'Sherry, sherry' je na kraju bio i jedini njezin hit.

‘Otac mi je glazbenik koji i dan danas u Americi uspješno živi od svog zanimanja. I danas se sa svojim prijateljima od srca isplačem od smijeha kada vidim spot na Youtubeu. To su bila interesantna vremena i puno sam naučila o sebi u toj fazi odrastanja. Taj glazbeni smjer nikada nije bio moj odabir kao ni imidž u koji me upakirala glazbena industrija tog vremena tako se nisam dugo zadržala u glazbenim vodama’, rekla je za Story.hr.

Priznala je da je zbog frizure i plave boje tjedan dana plakala jer to nije bio njen izbor: 'Bacili su mi kosu u hidrogen i od mene napravili žutog kanarinca. Tjedan dana sam takva žuta plakala. Meni je to bio šok.’

Zadnjih su je godina mediji spominjali u kontekstu devedesetih pa smo tako saznali da vodi uspješan posao - cvjetni atelje, u kojem se kreativna Velina odlično snašla. Radi se zapravo o cvjećarnicama Hegel, obiteljskom poslu, u kojem glavnu riječ vodi njezina majka koja je s kćerima, Velinom i klizačicom Idorom Hegel, izrazito povezana.

Zagreb, 011211.
Trgovacki centar Green Gold, Radnicka 50.
Otvorenje cvjetnog salona Flower Box, salona koji nudi inovativan pristup darivanja rezanog cvijeca u elegantnoj kutiji s vrpcom i posvetom.
Na fotografiji: Velina i Idora Hegel.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Sestre Velina i Idora Hegel 2011.

Kako je rekla za Story, posljednjih je godinu dana posvećena kozmetičkom brendu koji je stvorila: ‘Projekt sam nazvala po kćeri Eva Maria Cosmetics, a riječ je o organskim uljnim preparatima 100% prirodnog podrijetla.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:22