BIROKRATSKE MUKE

Bijesna Anđa Marić: ‘Je*** vam mater. Morala sam dokazivati da imam multiplu, ukinuli su mi doplatak‘

‘Iako sam imala invaliditet 80% 2018. godine, ove godine su mi ukinuli doplatak od 600 kn mjesečno‘, napisala je Anđa Marić

Anđa Marić

 Marko Miscevic/Cropix/

Glazbenica i spisateljica Anđa Marić bori se s multiplom sklerozom, a o svom napretku često obavještava pratitelje putem društvenih mreža. Ovog je puta pisala i o birokratskoj muci s kojom se suočava.

image

twitter anđa marić

"Iako sam imala invaliditet 80% 2018. godine, ove godine su mi ukinuli doplatak od 600 kn mjesečno. Odbili su mi zahtjev za osobnu invalidninu koja je 225 € jer im izgledam dobro pa mi valjda ne treba. Samo me treninzi i taksi koštaju mjesečno oko 3000 kn", napisala je na Twitteru.

"Danas me zovu da mi je ipak odobren doplatak koji mi je ukinut prošle godine u 12. mjesecu jer sam morala doći dokazati da još uvijek imam multiplu sklerozu iako me nisu zvali na vještačenje i nisu dizali telefon i odgovarali na mail od 12. mjeseca", nastavlja iznositi detalje na Twitteru.

"I pravnik socijalne Trešnjevka mi je rekao da sudeći po aplikaciji koju on ima ne vidi da mi je ikada ukinut doplatak i da jer nažalost to naša država… Je*em vam mater, vi ste država, ja sam država i svi smo mi država. Tko mi kriv što sam pozitivna i ne zaslužujem pomoći i potporu", nastavlja.

"OK, ispuhala sam se, sada idemo dalje bez cendranja. Nekad i meni prekipi iako sam okorjela pozitivka. To stanje biram namjerno svaki dan iako i ja doživljavam sve što i vi, ali da mi je pažnja na onom što mi se ne sviđa – već bih davno poludjela", napisala je Marić te se ispričala pratiteljima na trenutku očaja i brutalne iskrenosti.

"‘Ispričavam se što sam svoj Twitter danas pretvorila u septičku jamu. Ljudi, dolazi nam proljeće, još samo tri menstruacije do ljeta", zaključila je.

Anđi Marić multipla skleroza dijagnosticirana je nakon razvoda od Slovenca Primoža Dolničara te duge borbe za skrbništvo nad njihovim sinom. Sud je 2013. skrbništvo dodijelio Primožu. Prije dvije godine, nakon više od šest godina, Anđa Marić počela je hodati bez pomoći štapa, a svoj napredak dokumentirala je i na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:44