RIPPER O KAZNAMA

‘Baš nitko se ne brine o bolesti i zaštiti građana. Jednostavno, netko je nekome stao na žulj‘

I samo da bude jasno, nisam antivakser i da imam cjepivo sutra bih cijepio i sebe i svoju obitelj, poručio je za kraj Ripper
 Ranko Šuvar/Cropix

Tri kazne po 30 tisuća kuna stigle su ovoga tjedna organizatorima triju koncerata u garaži Muzeja suvremene umjetnosti. Riječ je o koncertima koji su se održali 4. i 5. rujna (Drito), 11. rujna nastupili su Ida Prester i Nipplepeople, dok je 12. rujna svirao bend Pips Chips & Videoclips.

Kazne su Los Angeles Agencyju i YEM-u, organizatorima koncerata, stigle zbog toga što publika nije poštovala propisani razmak - stajali su jedni do drugih bliže od propisanog metra i pol.

O kaznama je na radiju GOLD FM progovorio Dubravko Ivaniš Ripper, frontmen benda Pips Chips & Videoclips, koji je održaio jedan od spomenutih koncerata.

- Kad se mora živjeti s bolešću, tada licemjerje i nefunkcioniranje društva izlaze na vidjelo. Prilično je jasno, tu se baš nitko ne brine o bolesti, epidemiji i zaštiti građana. Jednostavno, netko je nekome stao na žulj, ne znam kako i zašto, uglavnom netko nije nečiji. Prvo što te pitaju u ovom društvu je - čiji si ti. Kada nisi ničiji, onda je to tako, rekao je Dubravko Ivaniš Ripper.

Ističe da je posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj održano više od tri tisuće skupova na kojima je bilo više tisuća ljudi.

- Od tih tri tisuće skupova, bile su četiri prijave za nepoštivanje epidemioloških mjera, a dvije od četiri su za događanja u MSU-u.

Na koncertu su se popisivala imena posjetitelja, mjerila temperatura, dezinficirale su se ruke, dijelile maske, a inspektori su kazne izrekli zbog nepoštivanja fizičke distance.

image
Pips, chips & videoclips

- Danas mi je jedna ozbiljna žena rekla da su ljudi poštovali razmak. Iz mraka nisam vidio, ali ona kaže da jesu. Riječ je o tome da u prva tri reda nije poštovan razmak. Ne postoji zakonska osnova na temelju koje dolazi nekakav redar, zaštitar, policajac na konju, topovska jedinica i razdvaja prva tri reda na jedan i pol metar, poručuje frontmen benda Pips Chips & Videoclips i nastavlja:

- Kada se mora živjeti s jednom ogromnom bolešću, tada kapilarno dolazi kompletno licemjerje i nefunkcioniranje društva na vidjelo. I samo da bude jasno, nisam antivakser i da imam cjepivo sutra bih cijepio i sebe i svoju obitelj, poručio je za kraj Ripper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:01