SAN SUSTIPANSKE NOĆI

BAJAGA PONOVNO U SPLITU, NJEGOV DOLAZAK IZAZVAO PODIJELJENE REAKCIJE Uoči nastupa otkrio nam je kojeg glazbenika iz tog grada danas najradije sluša...

 

Nakon što 11. srpnja The Beat Fleet otvori šesti 'San sustipanske noći', na jednoj od najljepših otvorenih pozornica na Mediteranu, večer poslije stiže jedan od najpopularnijih bendova iz regije – Bajaga i Instruktori.

Festival s dušom

Naime, riječ je o manifestaciji za koju će Splićani kazati da jedina ima dušu. Tome u prilog ide i činjenica da je koncert odavno rasprodan.

Zbog čega? Pa zato što ekipa stoji posložena na toplim zidićima, sjedi na travi u intimnoj atmosferi dalmatinskih borova svega nekoliko metara od mora.

'San sustipanske noći' godinama integrira nešto 'teže' note za razliku od ostalih ljetnih festivala. Tako se na starom splitskog groblju Sustipan - koje je sedamdesetih i osamdesetih na svojim klupicama privlačilo zaljubljene parove i splitske galebe - mogu čuti rock, hip-hop, alternativni i urbani hitovi.

Arhiva/HANZA MEDIA

Bajaga podijelio Splićane

Ipak, Bajagin dolazak u Split izazvao je podijeljene reakcije. Predsjednik gradskog kotara HDZ-ovac Ante Bekavac poslao je medijima priopćenje da je ovogodišnji program manifestacije apsolutno nepriličan za prostor na kojem se događanje održava.

No, Momčila Bajagića to nimalo nije dirnulo.

"Ne bih to komentirao. Pisanjem i prenošenjem takvih reakcija i priča samo se može stvoriti bespotreban jaz", kazao je srpski rock pjevač za 100posto i nastavio:

"Mi smo u Splitu uvijek bili lijepo dočekani, veselim se dolasku u grad koji ima takav šarm, koji je iznjedrio toliko umjetnika, sportaša i intelektualaca. U Splitu imam puno prijatelja i nadam se da će sve proći u najboljem redu".

Ovo mu je prvi put da nastupa u Splitu nakon šest godina, kada je održao veliki koncert u Spaladium areni.

"O festivalu na Sustipanu sam čuo sve najbolje. U početku sam bio malo skeptičan ali kolege su mi rekli da se to može doživjeti samo jednom. Ta atmosfera, ljetni ugođaj, miris mora... Upravo ćemo se s izvedbom i prilagoditi takvom ambijentu pa ćemo pjevati više balada nego zabavne glazbe", kaže nam sugovornik.

"Spomenuli ste da u Splitu imate dosta prijatelja i kolega, koga onda vidite kao najnadarenijeg tamošnjeg glazbenika čije pjesme rado poslušate u privatno vrijeme?", pitali smo ga.

"Mislim da je to Gibonni, ali to može biti i zbog toga što smo generacijski vezani. Sjećam ga se još iz Osmog putnika", kaže nam Bajaga.

On stiže u Split u utorak, nastupa u srijedu, a već u petak kreće natrag.

"Nažalost, nećemo se previše zadržati u Splitu, jer ove sezone imamo previše posla po kontinentu pa ne stignemo baš ljetovati".

Pozornicu će dijeliti s momcima iz TBF-a, a o njima ima samo riječi hvale. Naime, nastupali su svojevremeno zajedno u Rijeci na dočeku Nove godine.

"Prilično su talentirani za ono što rade, zanimljivo mi je to progovaranje o društvu i problematici na taj, njihov simpatični način", tvrdi on.

Pri kraju telefonskog razgovora priupitali smo ga kao strastvenog navijača Crvene Zvezde da prokomentira nogometna zbivanja na Balkanu i recimo navijačku priču koja se vrti oko Hajduka, kluba za kojeg živi čitav grad u kojem on nastupa za dva dana.

"Ha-ha, mislio sam da pričamo samo o koncertu", dobacio nam je Bajaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:03