‘POBIJEDIT ĆETE...‘

Baby Lasagna pomeo konkurenciju, nižu se komentari iz svijeta: ‘Cijela Grčka će glasati...‘

Cijela istočna Europa i Balkan će zavoljeti bakine tabletiće, glasi jedan od komentara ispod nastupa Baby Lasagne

Baby Lasagna

 Renato Branđolica/hrt/

Sinoć je održana druga polufinalna večer Dore u kojoj je osam pjesama pronašlo svoje mjesto u finalu.

Alen Đuras - A Tamburitza Lullaby

Natalie Balmix - Dijamanti

Vatra - Slatke suze, gorka ljubav

Damir Kedžo - Voljena ženo

Lara Demarin - Ne vjerujem ti

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Marcela - Gasoline

Boris Štok - Can We Talk

image

Lara Demarin, Alen Djuras, Damir Kedzo, Natali Balmix, Boris Stok, Marcela, Ivan Decak, Baby Lasagna

Vanesa Pandzic/Cropix

Ipak, kao i nakon jučerašnje prve polufinalne emisije, ako gledamo broj pregleda na YouTube videima nastupa, jedan izvođač se ističe. Radi se o favoritu Marku Purišiću koji nastupa pod umjetničkim imenom Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Na subotnje jutro favorit ima 180 tisuća pregleda, a sljedeći najgledaniji video je nastup Natalie Balmix koja je pjevala "Dijamanti" i dosad zaradila preko 30 000 pregleda. Njezin nastup, osim zbog pjesme, privukao je pažnju mnogih zbog tehničke pogreške HRT-a. Naime, na kraju nastupa kada je izvedba završila, čulo se nekoliko sekundi središnjeg dijela pjesme. Na kasnijoj konferenciji za medije glazbenica je rekla da je to nije omelo jer ona to nije ni čula.

Nakon Natalie, slijedi 13 tisuća pregleda Damira Kedže koji je pjevao "Voljena ženo". Kedžo je već trebao putovati na Eurosong 2020., ali nije jer se događaj otkazao zbog pandemije. Svi ostali nastupi drugog polufinala dosad imaju manje od 10 tisuća pregleda.

Favorita komentiraju iz cijelog svijeta

Sinoćnji rekorder u YouTube pregledima, Baby Lasagna, imao je energični nastup koji je oduševio publiku. Zanimljivi kostimi bili su spoj modernog i tradicionalnog. Posebno su nekim gledateljima u oko upali tabletići na bubnjevima, a od iste tkanine bubnjar je imao heklanu masku.

image

Baby Lasagna.

Vanesa Pandzic/Cropix

"Cijela istočna Europa i Balkan će zavoljeti bakine tabletiće. Ikonski", glasio je jedan od komentara.

"Sve grčke bake će glasati za Hrvatsku", našalio se drugi.

"Bojao sam se da neću vidjeti čipku i tradicionalne stvari na pozornici, ali vidim miks starog i novog. Dragi ljudi iz Hrvatske, glasajte za ovu pjesmu!" poručio je jedan strani obožavatelj Dore.

image

Baby Lasagna

Renato Branđolica/hrt/

"Ovo je upravo ono što Eurosong treba, nadam se samo da će problemi sa zvukom biti riješeni do nedjelje", napisao je drugi.

"Hrvatski prijatelji, pošaljite ga na Eurosong. Ovo vam je šansa za top 5 i čak pobjedu. Stvarno mi se sviđa pjesma i umjetnik. Jako je neobično. Poštovanje i 12 bodova iz Ukrajine", glasi komentar jedne Ukrajinke.

"Hrvatska, evo vam vaše prve pobjede, nemojte zabrljati, idemo Baby Lasagna!" napisao je jedan obožavatelj Eurosonga.

image

Atmosfera u Green roomu druge polufinalne veceri Dore

Vanesa Pandzic/Cropix

U nedjelju će se 16 natjecatelja boriti za titulu pjesme hrvatske predstavnice na Eurosongu. O pobjedniku će odlučivati stručni žiri i glasovi gledatelja. Prema komentarima i pregledima na drutšvenim mrežama, možemo reći da se vodi "bitka" između prošlogodišnjih pobjednika Leta 3 i Baby Lasagne, a tko će nas predstavljati u Švedskoj, ostaje nam za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 09:36