MASKED SINGER

Antonija i Ida u ulozi detektiva: ‘Masku bih stavila vrlo često jer beskrajno uživam u svojoj privatnosti‘

U showu ‘Masked singer’ stale su uz bok poznatim detektivkama iz svjetskih serija

Ida Prester i Antonija Mandić

 Goran Jakuš

One nisu Miss Marple, Dana Scully ili Emily Prentiss, ali i Antonija Mandić i Ida Prester u RTL-ovu showu ‘Masked Singer’ već su dokazale kako i njih dvije itekako imaju smisla za detektivski posao. Možda i više od svojih muških kolega, detektiva Enisa Bešlagića i Borka Perića, koji svake subote, s Idom i Antonijom, pokušavaju otkriti tko se zapravo skriva iza likova Tintilinića, Meduze, Majke Zemlje i ostalih raskošnih, šarenih i veselih maski koje je osmislio i napravio Juraj Zigman, s kojim je, baš kao i s mnogim poznatim i slavnim ličnostima, detektivka Mandić tijekom svoje bogate novinarske karijere odavno napravila intervju.

Baš to što je godinama intervjuirala valjda sve koji u našoj zemlji nešto znače Antoniji danas pomaže u njezinu detektivskom poslu, odnosno pokušajima da pogodi tko se u ‘Masked Singeru’ skriva iza koje maske. S Idom je drugačije. Detektivka Prester kao voditeljica i pjevačica poznaje mnogo ljudi s naše javne scene, pa joj je sada dodatni izazov na televiziji otkrivati koliko ih uistinu dobro zna.

Koje joj sitnice u njezinoj novoj ulozi najviše pomažu, otkrila nam je s Antonijom, a njih dvije ispričale su nam i koja im se maska dosad najviše dopala te koju bi same voljele navući.

Krenimo odmah u glavu. Zašto su detektivke bolje od njihovih muških kolega?

Antonija: Zato što su žene generalno uvijek bolje od muškaraca u svemu! Zašto bi ovaj show bio iznimka? (smijeh)

Ida: Ma, nismo bolje, samo lakše verbaliziramo. Njihove ideje su nam nezamjenjive, inspiriraju nas. Ta struja svijesti kakvu imaju Enis i Borko, to se rijetko čuje i vidi. S njima umiremo od smijeha.

image

Borko, Ida, Antonija i Enis

Goran Jakuš

Koje odlike mora imati dobar detektiv u ‘Masked Singeru’?

Antonija: Mora imati dobre partnere jer što bi bio Sherlock bez Watsona i obrnuto. Mora imati iskustva i oko za detalje jer se u njima u pravilu uvijek skriva rješenje zagonetke.

Ida: Mora se prvenstveno dobro zezati i ne shvaćati svoju ulogu previše ozbiljno. Prvenstveno se moramo svi dobro zabaviti i emitirati dobru energiju. To se onda prenosi na sve u studiju, pa i na gledatelje. Svatko pojedinačno doprinosi atmosferi i kreira zajedničku priču.

Kako ste se sve pripremale za svoju detektivsku ulogu?

Antonija: Iskreno, malo sam osvježila znanje o domaćim celebrityjima, ali s obzirom na to da sam ja u životu veliki fan kvizova znanja, trivije i društvenih igara, ovo mi je bio golem izazov i doista uživam u svim tim pitalicama i otkrivanju tko je sve ispod maske.

Ida: Meni je najviše vremena oduzelo osmišljavanje stylinga. U svakoj emisiji trudim se predstaviti neki novi autentični kostim lokalnih dizajnera. Ništa previše ekstravagantno, ali upečatljivo. Sve u emisiji je improvizacija, igranje i dobra zabava.

Kojim se sve sredstvima na setu služite kako biste otkrili tko se skriva iza kostima?

Antonija: Prvo gledamo onaj uvodni video koji se vrti prije svakog nastupa da vidimo hoće li biti neki trag koji bi nam mogao pomoći. Isto tako, naravno, pozorno gledamo i slušamo svaki nastup ne bi li nam glas otkrio nešto što nam je promaknulo. Uz to, ono što sam naučila jest da, u pravilu, ona prva asocijacija koja nam padne na pamet ne mora biti nužno uvijek potpuno kriva.

Ida: Nema tu neke filozofije. Treba pažljivo slušati vokal i tragove koje nam prikazuju u videima. Antonija Mandić je najveća sveznalica u našoj detektivskoj ekipi. Prava je enciklopedija znanja o javnoj sceni, kao novinarka je prikupila sve informacije o svim domaćim celebrityjima. Uvijek se s njom konzultiram oko pogađanja. Ja ne znam toliko detalja o javnim osobama kod nas, ali imam dobar instinkt i uho za vokal. Tako sam Sennu M. pogodila na iznenađenje svih, pa i sebe same. Samo mi se upalila lampica. (smijeh)

Koja vam je maska dosad najbolje pjevala?

Antonija: Produkcija nam doista nije olakšala što se tiče vokalnog dijela jer su svi kandidati jako dobri pjevači, čak i oni za koje sada kad su skinuli maske, znamo da se ne bave glazbom - od Emira Hadžihafizbegovića do Andree Andrassy. Možda bih izdvojila Slatkača, stvarno ima odličan vokal...

Ida: Jako mi se sviđa Licitarsko Srce koje ima hrapavi rockerski vokal, Tintilinić ima baš specifičnu boju, a Slatkač je neki vrhunski profi pjevač, to se odmah čuje. Jedva čekam da im skinemo maske.

Čiji vam se kostim najviše dopao?

Antonija: Mislim da je najatraktivniji i najraskošniji kostim definitivno Meduza.

Ida: Kiborg je bio sjajan, baš mi je krivo što ga više nećemo gledati i slušati, no tako je publika odabrala. Najkompleksnija je Meduza, to je kostim na kojemu se radilo s puno truda i detalja.

image

Kiborg, Masked Singer

RTL

Da možete birati, u kakvom biste kostimu vi izašli na binu?

Antonija: Da mogu, odjenula bih kostim Majke Zemlje!

Ida: U nekom što lakšem za nošenje. Nije to lako, zabavljati publiku, pjevati i plesati, a uz to biti maskiran od glave do pete.

Što biste, da možete birati, onda otpjevali?

Antonija: Ako bi bio domaći hit, pjevala bih nešto od Doris Dragović, a ako bi bilo strano, odabrala bih neku pjesmu od grupe Roxette.

Ida: Vjerojatno bih se trudila što bolje sakriti i pjevati nešto posve izvan svojeg područja, nešto što se ne očekuje. Naprimjer, neku klapu ili bećarac.

Kako biste opisali svoj odnos s drugim kolegama detektivima?

Antonija: Stvarno se mogu samo zahvaliti i produkciji i dragom Bogu što su me zapali takvi kolege. Idu i Enisa sam znala otprije, a Borka sam upoznala netom prije showa. Stvarno smo kliknuli svi četvero na prvu! Super su jer su svi beskrajno duhoviti. Mislim da se dogodila jedna odlična kemija među nama i stvarno bih se unaprijed željela predbilježiti za bilo koji show koji uključuje ove ljude.

Ida: Mislim da svi vide koliko smo dobro kliknuli. Ovo nije natjecanje, nije poanta skupiti što više pogodaka, nego se zafrkavati. Svi radimo kao tim i pomažemo jedni drugima s idejama, guglamo, prisjećamo se, podržavamo u forama... Lijepo je kad te na poslu dočekaju takvi cool ljudi.

Ipak, tko se dosad pokazao najslabijim u detektivskom poslu?

Antonija: Svatko od nas, čak i ako ne pogodi, da ono nešto svoje što pomogne na putu do rješenja. To je pravi timski rad i cilj je zapravo da nas četvero zajedno pokušamo doći do pravog odgovora.

Ida: Borko je zasad možda imao najmanje pogodaka, ali definitivno je najviše nasmijao publiku. Tako da svatko ima svoju ulogu u emisiji, svatko je od nas priča za sebe i daje neku svoju super moć cijelom projektu.

Koja vas je maska dosad najviše zaintrigirala i jedva čekate da otkrijete tko se krije ispod nje?

Antonija: Torpedo! Spremna sam platiti produkciji neki novac da mi otkrije tko se skriva ispod nje! On me izluđuje od prve emisije, ne mogu dokučiti tko bi to mogao biti, a, kao, na vrhu jezika mi je!

Ida: Torpedo! Ja sam bila sigurna da je Luka Nižetić, a Antonija je bila sigurna da je Vuco. Na kraju smo se složile da su obojica, stoje jedan na drugome. (smijeh)

U kakvim biste vi životnim situacijama najradije stavile masku na lice?

Antonija: Masku bih stavila na lice češće nego što bi možda netko pomislio jer ja, unatoč odabranom poslu i karijeri, beskrajno uživam u svojoj privatnosti.

Ida: Kad me klinci bude u pola 7 ujutro i hoće sa mnom igrati graničara. Sad je ta faza. Ida, izdrži! (smijeh)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:17