FASCINANTNA IZVEDBA

Anja je svojim akrobacijama zadivila sve na Kutiji šibica: ‘Ima u ovom poslu mnogo masnica, udaraca...‘

Bijelić svoje performerske sposobnosti osim na svili, pokazuje i na kolutovima, zračnim trakama, lancima te na šipki

Anja Bijelić

 Goran Mehkek/Cropix; Anja Bijelić/Instagram

Njezina vještina plesa na svili publiku okupljenu na finalnoj utakmici 50. Kutije šibica, u maloj dvorani Doma sportova, potpuno je opčinila. Anja Bijelić (26), sjajna plesačica i performerica koja je nastupila u poluvremenu slavnog malonogometnog turnira, gledatelje je još jednom ostavila bez daha.

image

Anja Bijelić nastupila je na 50. Kutiji šibica

Goran Mehkek/Cropix
image

Anja Bijelić nastupila je na 50. Kutiji šibica

Goran Mehkek/Cropix
image

Anja Bijelić nastupila je na 50. Kutiji šibica

Goran Mehkek/Cropix

Široj javnosti ona je poznata i kao polufinalistica "Supertalenta" 2017. godine, kada je oduševila gledatelje i žiri plesom na šipki. A bila je i druga pratilja Miss Hrvatske, bavila se modelingom, te nastupila u nizu videospotova - među ostalima za pjesme Sandija Cenova, te bendove Pravila igre i Connect.

- Volim snimanja, volim spotove, volim taj glumački dio priče - kaže Anja koja je nedavno imala prilike izaći i na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta.

image

Anja Bijelić nastupila je na 50. Kutiji šibica

Goran Mehkek/Cropix
image

Anja Bijelić nastupila je na 50. Kutiji šibica

Goran Mehkek/Cropix

Sportom, plesom i vježbanjem počela se baviti još kao djevojčica. Njezin je izbor bio ritmička gimnastika i kako kaže "sva je bila u tome".

- No, u jednom trenutku, spletom okolnosti, nisam više mogla uskladiti školu i svakodnevne, zahtjevne treninge. Teška srca odlučila sam prestati se baviti gimnastikom. Naravno, nisam odustala od plesa, vježbanja, nego sam pokušala sve što sam znala iskoristiti za akrobatske vještine. Oduvijek su mi se jako sviđale akrobatske vještine u zraku. Toga kod nas nije bilo, uvijek smo gledali na televiziji i u cirkusu takve točke - kaže Anja s kojom smo uspjeli popričati u pauzi između dvije probe.

Danas je jasno da je njezina želja da se okuša u ovim napornim i fascinantnim vještinama bila dobra. Anja je bila na trećoj godini studija kineziologije kada je dobila ponudu za posao, angažman izvan Hrvatske, koju nije mogla odbiti.

- Znate kako kažu, samo jednom zlatna kočija stigne ti pred vrata... - objašnjava atraktivna artistica kroz smijeh - Jednostavno nisam mogla to propustiti. I nije mi žao.

Više od pet godina živjela je u inozemstvu, radeći, ali i učeći i usavršavajući svoje vještine od Dubaija i Monaka do Italije i Rumunjske.

Prije nešto više od godinu dana svoja iskustva napokon je odlučila iskoristiti u Hrvatskoj, pokrenuti nešto novo i drugačije, svjetski.

- Odlučila sam se vratiti. Nedostajali su mi obitelj, prijatelji i moj pas. Osnovala sam agenciju NYArt i dobili smo priliku pokrenuti program Cabaret Dinner Show u klubu Mint. Stvarno smo strastveno pristupili tome. Bilo bi, naravno, lakše da nije bilo korone koja nas je jako usporila u planovima, no stvari ipak malo po malo pokreću.

Anja svoje performerske sposobnosti osim na svili, pokazuje i na kolutovima (tzv. aerial hoop), zračnim trakama (aerial straps) lancima, na šipki...

Osim spretnosti, snage i talenta, za sve ove vještine potrebno je mnogo rada, upornosti i napora.

- Radi se mnogo i stalno. Nekoliko puta tjedno imam treninge fleksibilnosti, barem četiri puta tjedno teretana... - govori Anja - Tu je i vježbanje na spravama prema potrebi. Kad izvježbam neku točku obično uzmem malu pauzu, da se malo "slegne". Ima tu mnogo masnica, udaraca, ali volim to što radim. I sretna sam što smo u mojem rodnom gradu ponudili nešto drugačije, novo, drugačiji oblik zabave na sveprisutnu "narodnu muziku". To su programi na razini svjetskih metropola zabave, na razini Las Vegasa. I publika je oduševljena.

Plesne točke ona i plesači s kojima surađuje rade uz koreografa, a svoje solo točke u zraku osmišljava sama.

- Najčešće mi se događa da čujem neku pjesmu i osjetim kako bih baš uz nju mogla napraviti nastup, potakne me da napravim koreografiju - kaže atraktivna Anja koja na Instagramu, gdje je vrlo aktivna, ima gotovo 26 tisuća pratitelja. Njihov broj nakon svake njezine izvedbe raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:27