UGOSTIO GA ŠPRAJC

Andrija Jarak se prvi put uključio u RTL-ov program i otkrio: ‘Evo kakvu emisiju spremam...‘

‘Namjera je da u goste pozivamo ljude koji su svaki na svoj način obilježili zadnjih 30 godina Hrvatske nezavisnosti‘

Andrija Jarak

 RTL screenshot

Poznati novinar Andrija Jarak po prvi puta se pojavio na RTL-u otkako je prešao u tu medijsku kuću. Svoje prve RTL korake napravio je u RTL Direktu uz Zorana Šprajca koji ga je ovako najavio:

"Svaki put kad najavim kolegicu Andreu Žarak na pamet mi padne i kolega Andrija Jarak, i on je iz Dubrovnika ondje se valjda svi novinari slično zovu, ali za razliku od kolegice Žarak koja donosi uglavnom lijepe i dobre priče, kolega Jarak je poznatiji po onoj kletvi, dabogda ti Jarak izvještavao ispred kuće", kazao je Šprajc.

Jarak se potom javio ispred RTL-a, a zatim u RTL-ovom studiju te otkrio zašto nikada ne dobija poklone.

"Nikad ne dobijem poklone jer novinari prate određeni sektori, a moj sektor je Remetinec tako da iz njega dobijem pisma. Nisu ljubavna, ali nisu ni daleko", kazao je na početku Jarak.

"Neki mi pokušavaju uzeti Remetinec. Ako se tamo oformi aleja velikana tamo ću dobiti svoj otisak", kazao je kroz šalu.

"HTV, 17 godina Nova TV, sad RTL. Sudeći po prvom danu svi su me lijepo dočekali, zadovoljan sam i neka se tako nastavi", kazao je.

Komentirao je i kletvu dabogda ti Jarak izvještavao ispred kuće.

"Ima fora kad dođem negdje, kažu jesi čuo kletvu. Kažu mi kod nas u selu kažu to. Prati me to i navikneš se. Nekad ti je fora, nekad ti je manje fora, ali to je kao neki pakung koji nosiš sa sobom", kazao je.

Na RTL-u će, kaže, raditi jednu potpuno novu emisiju koja će se baviti bitnim temama.

"Namjera je da u goste pozivamo ljude koji su svaki na svoj način obilježili zadnjih 30 godina hrvatske nezavisnosti, ljude koji nisu često u eteru", kazao je te dodao da će dovoditi mlade ljude koji su napravili nešto.

"Pokušat ćemo otvoriti eter ljudima koje ne možeš baš vidjeti svaki dan negdje da iskaču iz paštete. Dati priliku mladim ljudima da kažu kako vide budućnost Hrvatske, koji imaju nešto za ponuditi", kazao je Jarak.

"Ako se dogodi nešto veliko, istrčat ćemo na teren", dodao je Jarak.

Na kraju emisije Jarak je odjavio RTL Direkt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 03:43