VRIJEME JURI

Andrea Šušnjara otvoreno priznala: ‘Ne volim baš usporedbe s drugim pjevačicama Magazina‘

Splićanka je gostujući na HappyFM-u otkrila planove za ovu godinu, vijesti o albumu i želju koju joj može ostvariti Maja Šuput

Andrea Šušnjara, pjevačica Magazina

 /Happyfm

Pjevačica grupe Magazin, Andrea Šušnjara, ove zime planira se preseliti u Zagreb, voljela bi uskoro izdati novi album, a nije isključen ni njezini odlazak u solo vode. Sve je to pjevačica otkrila gostujući u Special Happy Showu na Happy FM-u.

Andrea Šušnjara je upoznala Tončija Huljića kada je imala 16 godina, a on je imao velike planove za nju, čak joj je nudio karijeru u Londonu. Ipak, mama Dolores rekla je: "Ne. Prvo škola, a onda pjevanje". Danas je Andrea jedna od najobrazovanijih pjevačica na našoj estradi i najdugovječnija pjevačica Magazina.

- Evo, trinaesta godina ide. Nisam planirala toliko dugo ostati, ali dogodilo se. Vrijeme je proletjelo. Planirala sam ostati pet, šest godina i otići u solo karijeru. - rekla je pjevačica te progovorila o planovima za dalje - Ispred nas je bukirano ljeto, ali vidjet ćemo što će biti. Album najavljujem već dvije godine, ali se to još nije dogodilo. Pjesama ima dovoljno za album, samo ih treba skupiti na jedno mjesto. Imam samo jedan album, a u grupi sam 13 godina.

Dodala je kako joj je već postalo neugodno ići u goste, "jer nema što za podijeliti", pa se našalila da je Huljić već imao i neke demo snimke za novi album.

- Ali to ćete njega pitati, valjda ih nije nekome dao - rekla je Andrea te opisala kako su izgledali njezini glazbeni počeci i prvi nastupi s Magazinom.

- Imala sam tremu na početku, naročito na prvom nastupu. Ništa nije išlo kako sam zamislila, ali publika me prihvatila doslovno na prvu. Nije mi bilo lako ni s tekstovima jer ih nisam privatno slušala. Ja sam u osnovnoj i srednjoj školi bila sam rokerica i metalka, tada sam mislila da sam prekul da bih slušala "tamo neki Magazin". - otkrila je pjevačica - Prije koncerta sam ponavljala tekstove, u backstageu bila s hrpom papira, kao pred ispit. I da, dogodilo mi se da sam pomiješala dvije pjesme. Prvi dio sam pjevala ‘Dva zrna grožđa‘, a drugi ‘Tri sam ti zime šaptala ime‘! Bend je svirao prvu, a publika pjevala sa mnom, a ja ne znam di ću i što ću... Bilo je nekih tih momenata. Ivan Huljić, koji je tada svirao s nama rekao je da sam kao kinder jaje, da ne znaš što ćeš sa mnom dobiti na koncertu.

Voditelj Elvis Mehičić, splitsku pjevačicu pitao je i kako se slaže s dečkima iz grupe, Željkom Baričićem i Nenadom Vesanovićem – Kekom i ima li u bendu trzavica?

- Ponekad se Željko i Keko posvađaju jer su dva apsolutno različita tipa, a funkcioniraju zajedno već 40 godina. Imaju različite stavove, a ja sam tampon zona. Keko je najveći tvrdoglavac u bendu, ali je legenda od čovjeka, uvijek ima pošalice i fore, zapravo se super slažemo i volimo se zezati.

U Special Happy Showu otkrila je i što misli o tome kada je se uspoređuje s prethodnicama.

- Da je bilo lako naslijediti ih, nije. To su velike pjevačice i velika imena, no nadam se da se s tim nosim dobro. I smeta mi i ne smeta mi usporedba s prethodnicama. Nije mi baš drago kada čujem "ovo bi Ljiljana bolje otpjevala". Svaka bi otpjevala na svoj način.

Iza ove pozitivne - vesele, nasmijane Splićanke je teška životna borba. Nažalost, u dvadesete godine život zakoračila s teškom dijagnozom, ali bitku protiv bolesti je uspješno dobila.

- U tim danima kada si bolestan, u bolnici, osjećaš se sam. Bez obzira koliko je ljudi uz tebe i što imaš iskrenu podršku, sve moraš proći sam i to je najgora spoznaja. Malo pričam o tome iako mislim da trebam pričati o tome. U početku su mi stariji kolege savjetovali da ne pričam javno o bolesti, jer će me svi uvijek i zauvijek povezivati s nečim negativnim, s tužnim temama. - rekla je Andrea koja se s tim nije složila - A ja se uvijek sjećam tog svog perioda u bolnici, teških trenutaka kada sam tražila to neko svjetlo u mraku, nekog uzora, idola. Htjela bih curama, svim mladim ljudima koji prolaze kroz ono kroz što sam i ja prošla, biti uzor i primjer. Želim biti pozitivna za njih i pjevati i uspjeti za njih, da vide da i oni sami to mogu. Da se bore, da se ne predaju, da je uvijek najvažnije misliti pozitivno, kao što sam otpjevala u jednoj svojoj pjesmi!

Iako emocije ne voli pokazivati, teško ih skriva – priznala je.

- Jako sam osjetljiva na sve i to mi stvara veliki problem. Pogađaju me i najmanje sitnice. Nije lako biti hipersenzibilna osoba. Ne volim pokazivati emocije, no ne mogu si pomoći. Jako me pogodilo to što sam ostala bez bake. Prošlo je već godinu dana, ali kako se naučiti da više nema osobe koju voliš? Ona mi je bila najveća obožavateljica, životna podrška, praktički me odgojila... - kazala je pjevačica koja se ove zime radi posla planira preseliti u Zagreb. Što se tiče ljubavnog statusa, poručila je da nema ništa za prijaviti i otkrila da nema svoj tip muškarca - crn, plav, visok, mišićav – to joj nije bitno, osvojiti je može "normalan, iskren i realiziran muškarac".

Za kraj, Splićanka je otkrila i jednu svoju veliku želju: iako je s Magazinom proputovala svijet, želja joj je da je kolegica Maja Šuput, poznata po dobrim provodima, povede sa sobom na neko svoje putovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10