‘NEMA PREDAJE‘

Alen Vitasović zbog teške i iznenadne bolesti završio u bolnici: ‘Ne mogu disati, hodati ni govoriti...‘

Sredinom ožujka je dobio koronavirus, a stanje mu se sada pogoršalo. Pratiteljima se požalio kako ne može napraviti ni koraka

Alen Vitasović na koncertu u Boćarskom domu 

 Ivana Nobilo/Cropix

Alen Vitasović (53) je zbog teške i iznenadne bolesti morao otkazati sve planirane koncerte.

"Dragi prijatelji, moja publiko i svi koji su uvijek bili uz mene, zbog teških iznenadnih zdravstvenih problema, po savjetu stručnjaka, prisiljen sam otkazati sve koncerte, snimanja i to nakon tri godine bez moje muzike i egzistencije. Bitno je zdravlje. Hvala vam na dugogodišnjoj pomoći i podršci. Nema predaje, vaš Alen", napisao je pjevač u svojoj objavi na Facebooku.

Nazvali smo ga i pitali kako je, ali teško mu je razgovarati jer je, kaže, na nekakvom 'malom respiratoru'.

"Loše sam. U bolnici sam zbog teške korone, imam bronhitis, ne mogu disati, hodati ni govoriti", kratko nam je napisao kasnije u poruci.

Još sredinom ožujka je dobio koronavirus, a stanje mu se sada pogoršalo. Pratiteljima se požalio kako već danima ne može napraviti ni koraka.

Omiljeni istarski pjevač za ovogodišnji je Dan žena objavio novi singl 'U dušu', a 9. travnja je trebao imati nastup u zagrebačkom klubu Sax. Gostovao je na nedavnom koncertu Let3 u Boćarskom domu.

Posljednjih godina pandemije nije nastupao što ga je prilično pogodilo jer je, osim što mu je donijelo financijske probleme, situacija otkrila 'koliko je kod nas umjetnost nebitna ovom narodu i koliko se ne poštuje njegov rad, odricanje, trud i obrazovanje'.

Govorio je da je nakon 40 godina profesionalnog rada ostavljen bez osnovnih prihoda za život i obitelji umjetnika bez zdravstvene zaštite. Nedostatak publike i načina života na koji je navikao mu je pao najteže od svega.

"Ja u ovim godinama van pozornice ne mogu ništa jer sam na pozornici rođen i na njoj ću, nadam se, i umrijeti", rekao je nedavno pjevač koji je 90-ih pobijedio na većini hrvatskih festivala, osvojio je razne nagrade i surađivao s brojnim poznatim umjetnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:52